Hübinette tar upp kampen mot Skavlan

avHelena Trus

TV

”Samhällsprogrammen satsar mer på kvinnor”

Foto: FÅR NYTT PROGRAM Karin Hubinette får en talkshow i SVT. ”Jag har fått ett långt gående mandat att få vara väldigt personlig i showen”, säger Karin.

Hon tvingades lämna både ”Agenda” och ”Aktuellt”.

Nu får Karin Hübinette, 44, en egen talkshow i SVT.

– Samhällsredaktionen är bättre på att satsa på kvinnor än nöjet, säger programledaren.

Foto: Fredrik Skavlan.

Samhällsredaktionen på SVT har återigen visat att det går att satsa på kanalens kvinnliga profiler.

Belinda Olsson tog över ”Debatt” efter Janne Josefsson. Och Karin Hübinette får nu för första gången en egen talkshow i SVT i höst.

Mer skratt

Som det ser ut nu ska showen sändas på tisdagskvällar.

– Det känns fantastiskt kul. Vi siktar så klart på de mest spännande och viktigaste gästerna. Och att släppa fram mer skratt än vad man vanligtvis gör i ”Agenda”, säger hon till Nöjesbladet.

När hennes syster Hillevi Engström blev arbetsmarknadsminister tvingades Karin Hübinette att lämna både ”Agenda” och ”Aktuellt” – SVT ansåg att det skulle kunna uppstå jävsituationer.

Nu ska hon konkurrera med SVT:s manliga talkshowvärd Fredrik Skavlan.

– Showen hamnar någonstans mellan ”Agenda” och ”Skavlan”. Det här är ett samhällsprogram och huvudfokus är ändå viktiga människor men med närmare koppling till det som sker i nuet och i nyheterna.

Nöjet diskuterat

Tror du det här kan kicka i gång cheferna på nöjesredaktionen?

– Jag vet att man länge diskuterat nöjesprogrammen och varför de ser ut som de gör. På samhällsredaktionen har vi länge fått möjligheten att profilera oss. Det är jättekul att jag har fått chansen, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM