Krävde vin för att sova

Av: Joni Nykänen

Publicerad:
Uppdaterad:

Uggla om ”Så mycket bättre”-inspelningen: Två feta glas med rödvin och pang bom i säng

1 av 3 | Foto: obegränsat MED ALKOHOLFör att kunna sova drack Magnus Uggla vin före läggdags i ”Så mycket bättre”. Och han hade ett kylskåp på rummet fyllt med öl och vin. ”Man var tvungen att hälla i sig några feta glas rödvin för att tuppa av”, säger sångaren.oto:

För att klara av det hårda schemat i ”Så mycket bättre” krävde Uggla alkohol.

På grund av sina sömnproblem tvingades han till att dricka vin inför läggdags.

– Det var ju press på en att gå och sova omgående när middagen var slut, säger han till Nöjesbladet.

Tidigare har deltagare lagt locket på kring alkoholkonsumtionen i TV4:s ”Så mycket bättre”. Olle Ljungström har kallat det ”fri­religiöst”.

Men nu avslöjar Magnus Uggla sanningen.

– Det var några som var fulla vid några tillfällen. Det var inget konstigt. Men jag vill inte säga vilka det är. Vi drack ju. Men det var inget vrålsupande eftersom man inte pallade det, säger Magnus Uggla.

Luncherna var torra historier. Men det fanns en vedertagen strategi i gänget för att kunna dricka alkohol under middagen.

– På middagarna drack vi. När man skulle göra sitt framträdande sist fick man hålla tillbaka lite grann. Var man först ut kunde man dricka mer. Jag är ingen person som dricker innan uppträdanden, säger Magnus Uggla.

”Funkade i tolv dagar”

Uggla medger att alkoholen hjälpte honom under hans vistelse, eftersom schemat var så intensivt. Och det fanns obegränsat med alkohol för den som ville.

– Jag hade ett kylskåp på mitt rum fullt med öl och vin. Så det var ju toppen. Det var press på en att gå och sova omgående när middagen var slut. Om den var slut 00.30 skulle man försöka gå och sova trots att man var uppspelt. Då var man tvungen att hälla i sig några feta glas rödvin för att tuppa av. Det funkade i tolv dagar. Jag bestämde mig för att det måste vara så här. Jag har sjuka sömnproblem och tänkte ”så här får jag göra om jag ska klara av den här inspelningsperioden”.

Ugglas strategi fungerade. Han låg inte vaken en enda natt.

– Två feta glas med rödvin och pang bom i säng. Då sov jag, säger han.

Att komma upp på morgonen var inget problem.

– Jag är 58 år och då kommer man upp på morgonen vare sig man vill det eller inte, säger han.

”Som att bo på hotell”

Martin Nygren, exekutiv producent för programmet, förklarar att det har varit upp till var och en hur mycket alkohol de velat konsumera. Men samtliga deltagare hade inte kylen full av alkohol likt Magnus Uggla.

– Det är som att bo på hotell. Har de önskemål som inte känns orimliga försöker vi tillgodose det, säger han.

Publicerad: