TV

”The following” är snyggt och spännande

Av: 

Karolina Fjellborg

katt och råtta-lek  Kevin Bacons FBI-agent Ryan Hardy försöker stoppa en seriemördare.
katt och råtta-lek Kevin Bacons FBI-agent Ryan Hardy försöker stoppa en seriemördare.

TV

Från Kevin Williamson, som på 90-talet blåste nytt liv i skräckfilmsgenren med ”Scream”, kommer nu en serie som definitivt inte är något för känsligare tittare.

Kevin Bacon spelar den före detta FBI-agenten Ryan Hardy, som kallas tillbaka till tjänsten då seriemördaren Joe Carroll (James Purefoy), som han var med och satte fast, plötsligt rymmer från fängelset.

Carroll – som jobbade som professor i litteratur vid ett universitet då han började ”göra konst” genom att mörda 14 kvinnliga studenter – har tillbringat sin tid bakom galler med att skapa en kultliknande skara följare på nätet. Och sätter nu, med hjälp av dem, sin diaboliska plan i verket.

”The following” är en synnerligen obehaglig och våldsam historia, som fortsätter i filmer som ”Sevens” och ”När lammen tystnars” tradition av katt och råtta-lek mellan FBI-agent och intelligent mördare med någon form av sofistikerad metod för sin galenskap (här handlar det om Edgar Allan Poes texter).

Ingen serie med bråddjup, direkt. Och på sätt och vis är den ganska smaklös i sitt ”Criminal minds”-artade frossande i kvinnotortyr.

Men det är oerhört spännande, och mycket snyggt utfört.

Premiär på söndag 21.00

ANNONS

Få 12 månader till priset av 8! Den bästa underhållningen på HBO Max.

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Publisert: