Tv-kocken tävlade skadad i ansiktet

TV

Slog sig svårt dagen före inspelning

Foto: Nekades sminkning Ingrid Persson var märkbart uppriven i gårdagens avsnitt av ”Sveriges mästerkock”. Anledningen dagen före inspelningen kraschade hon med sin cykel och slog upp sår i både ansiktet och munnen.

Hon tävlade med ett öppet köttsår och en sprucken tand i ”Sveriges Mästerkock” i TV4 i går.

Ingrid Persson råkade ut för en allvarlig olycka före inspelningen.

– Jag var väldigt uppriven, säger hon.

Ingrid Persson, 34, råkade ut för en allvarlig cykelolycka – dagen efter började inspelningarna av ”Sveriges mästerkock”.

– Jag skulle cykla upp för en trottoarkant, men halkade eftersom det var glashalt. Jag flög över cykelstyret och landade två meter bort, säger hon.

”Fysiskt jobbigt”

Ingrid fick en fläskläpp och skrapade upp köttsår på hakan och underläppen samt slog ut en bit av framtanden.

– Jag var väldigt uppriven och chockad efteråt. Det var både psykiskt och fysiskt jobbigt. Olyckan hade kunnat kosta mig mitt tävlingsdeltagande.

Trots skadorna tog hon sig till Stockholm och inspelningarna av programmet.

Lågt av tv4

På plats vädjade Ingrid till TV4 att få hjälp att sminka över såren. Trots att det fanns sminkpersonal på plats nekades hon assistans på grund av tidsbrist.

– Det tyckte jag var lite lågt av dem. Det här påverkade ju mina intervjuer när jag hela tiden var tvungen att tänka på hur jag såg ut.

Ingrid hade också en önskan om att få förklara i programmet varför hon såg ut som hon gjorde, men inte heller det gick TV4 med på.

– Det är klart, de ska klippa ihop två dagars inspelning till 40 minuter, men jag hade gärna velat förklara att jag varit med om en olycka och såg ut som jag gjorde, säger Ingrid.

Ebba Adielsson, exekutiv producent på TV4, beklagar händelsen.

– Det är jättetråkigt att hon känner så, men i en produktion är det ofta väldigt högt tempo och det är inte alltid saker hinns med eller blir exakt så som varje deltagare vill, säger hon.