Blev slagen av sin expojkvän

TV

Sanningen bakom Thereses avhopp från ’Ensam mamma söker’ – lämnade programmet för att vittna i rättegång

1 av 3 | Foto: ”KÄNDE ATT JAG MÅSTE HEM” Therese Strömberg var redan innan inspelningarna började osäker på om hon skulle orka vara kvar hela vägen. Och i gårdagens avsnitt fick hon nog och lämnade Martin (lilla bilden) och hans övriga kärleksaspiranter.

I går lämnade Therese ”Ensam mamma söker”, till synes på grund av rivaliteten med de andra tjejerna.

Men den riktiga anledningen var att hon tvingades åka hem för att vittna i en rättegång.

– Jag träffade en man som inte var så bra, berättar hon.

I går lämnade Therese Strömberg, 27, ”Ensam mamma söker” under dramatiska former. I tv-rutan såg det ut som att det var på grund av rivaliteten med Jane Elmer, 31, som Therese fick nog.

Orsaken var i själva verket en helt annan.

Anledningen till Thereses sorti var att hon skulle vittna i en rättegång. Den åtalade var en man som hon tidigare haft en kärleksrelation med och som vid upprepade tillfällen misshandlade henne.

Skrik, bråk och slag

Relationen mellan Therese och exkillen var turbulent. Skrik, bråk och slagsmål var en del av vardagen. Till slut fick hon nog och polisanmälde honom. Men som så ofta i misshandelsrelationer trodde Therese att det var hon själv det var fel på.

– Jag har alltid sagt att jag inte förstår hur kvinnor kan hamna i en sådan situation. Men älskar man någon så litar man på någon, säger hon.

Var osäker

Redan innan tv-inspelningarna av ”Ensam mamma söker” drog i gång tvekade Therese på om hon skulle klara av att vara med hela vägen, med vetskapen om att hon skulle få bryta för att närvara vid rättegången.

– Jag kände – är jag beredd på det här? Orkar jag hela programmet?

Hon fick rådet att försöka, eftersom det skulle ge henne annat att tänka på. När rättegången började närma sig, mitt under de mest intensiva inspelningsdagarna, ökade pressen på Therese.

Till slut orkade hon inte längre.

– Jag kände att jag måste hem nu, annars rasar jag ihop, berättar Therese.

I tv har bilden varit att rivaliteten till Jane Elmér, 31, blivit för mycket för Therese – något hon vill understryka inte stämmer.

– Vi har inte haft den catfighten som det utspeglas som, säger hon.

Vill säga sanningen

– Jag känner att jag vill ha ett slut på det här med att alla tror att det är Jane jag åker hem för. Sanningen var inte den.

Expojkvännen dömdes senare till ett år och fem månader i fängelse för misshandeln.