Läs allt om kvällens ”Idol”-drama här

TV

aftonbladet.se har följt programmet – minut för minut

1 av 11 | Foto: Amanda Jenssen.

22.38 Det står till slut mellan Anastasia och Evelina. Anastasia blir den första att lämna årets ”Idol”. Hon är väldigt ledsen och säger att hon inte kan svara på några frågor just nu.

Andreas Sjöberg

Malmö

Låt: ”I wanna know what love is” (Foreigner), tel: 099-414 11, sms: skicka Andreas till 72400

Juryns utlåtande: Kirshti tyckte att Andreas röst är imponerande och att det låter fruktansvärt rätt. ”Men i refrängen finns det ingen känsla, du får inte en enda bit av mitt hjärta”. Breitholtz tyckte sig se något helt nytt i Andreas sång, men poängterade att han måste börja röra sig på ett naturligt sätt. ”Du ser inte ut som du vet vad kärlek är, jag ser ingen värme i dina ögon i dag”, ratade Swartling Malmö-killen. Efter sågningen sa Andreas att han gjorde sitt bästa: ”Jag gjorde ett jävla bra jobb”.

Gathania Holmgren

Falsterbo

Låt: Walking on sun-shine (Katarina & the waves), tel: 099-414 10, sms: skicka Gathania till 72400

Juryns utlåtande: Breitholtz tyckte att uppträdandet var riktigt förlösande och att vi fick se en helt ny Gathania. ”Du är en liten tjej som tar stor plats på scenen, jag tror du kan bli riktigt giftig i den här tävlingen”. ”Jävlar vad du har vaknat till liv”, sa Peter Swartling. ”Härligt att du får visa att du kan ge gärnet och kan sjunga skiten ur låtar”. Kirshti nöjde sig med att säga att hon höll med föregående talare.

Amanda Jenssen

Lund

Låt: ”Tainted love” (Soft cell), tel: 099-414 09, sms: skicka Amanda till 72400

Juryns utlåtande: Swartling sa att han har väldigt mycket kärlek för Amanda: ”Jag bara dånar”. ”Det finns stunder i ditt framträdande där det är olidlig falskt. Du måste jobba på det, för jag vill så gärna ha dig kvar”, sa Kirshti. Breitholtz sa att alla vet att Amanda är skitcool, men att hon måste vara bra hela tiden.

Patrizia Helander

Uppsala

Låt: ”Runaway train” (Soul asylum), tel: 099-414 08, sms: skicka Patrizia till 72400

Juryns utlåtande: Breitholtz blev verkligen imponerad av patrizia. ”Det är otroligt imponerande att du alltid är så lugn, du förtjänar röster på det här”. Swartling tyckte att det var ett lugnt scenframträdande, men att hennes ögon blixtrade: ”Du sjöng så bra att locket för mina öron försvann”. Kirshti tyckte Patrizia har vuxit massor.

Mattias Andréasson

Västerås

Låt: ”Would I lie to you” (Charles & Eddie), tel: 099-414 07, sms: skicka Mattias till 72400

Juryns utlåtande: Breitholtz tyckte att Mattias tog mycket väldigt mycket plats på en stor scen. Kirshti tyckte att Mattias inledning lät falsk, men gillade framträdandet i övrigt. Swartling hyllade och Västerås-talangen: ”Du har en perfekt balans och rör dig avslappnat. Vi ser en idol födas här”.

Evelina Sewerin

Stockholm

Låt: ”I am the One And Only” (Chesney Hawkes), tel: 099-414 06, sms: skicka Evelina till 72400

Juryns utlåtande: Swartlings hälsotillstånd gör att han inte kan bedöma Evelinas sånginsats i dag, men sa att hon på scen har ett trist uttryck. ”Blassé utan attityd, du måste äga scenen”. Kirshti tyckte att Evelina har en imponerande pipa. ”Du är så sockersöt så klockorna stannar, men jag håller med Peter”. Breitholtz sa att han tyckte att det här är en av de bästa one hit wonder-låtarna som gjorts. ”Du visar varför svenska folket gjorde rätt som röstade dig vidare. Jag tycker du är skitbra”, sa Breitholtz.

Daniel Karlsson

Jönköping

Låt: ”You’re the voice” (John Farnham), tel: 099-414 05, sms: skicka Daniel till 72400

Juryns utlåtande: Breitholtz sa att han var väldigt förvånad över Daniels låtval, men tyckte det var skönt att han gjorde den så bra. ”Den här skitlåten har aldrig varit bättre”. Swartling tyckte att det var en fröjd att se Daniel i kväll, ”Du beter dig som du aldrig gjort något annat”. Kirsthi hyllade Daniels register: ”det är ju galet, sluttonen var jävla knäckande bra”.

Anastasia Roobol

Vansbro

Låt: ”Sleeping satellite” (Tasmine Archer), tel: 099-414 04, sms: skicka Anastasia till 72400

Juryns utlåtande: ”Du vill ha en lång resa, men då måste du ge mer än så här, sa Peter Swartling. ”Du övertygar mig inte i dag. Jag är uppriktigt ledsen över hur ojämn du är”, instämde Daniel Breitholtz. Kirshti tyckte också Anastasia var ojämn. ”När du är bra är du jättebra, men i dag når du inte dit”.

Sam Hagberth

Malmö

Låt: ”She’s so high” (Tal Bachman), tel: 099-414 03, sms: skicka Sam till 72400

Juryns utlåtande: Kirshti tyckte det var bättre än väntat, men tyckte också att han falsett dränktes i körerna. ”Det jag kunde höra, det var bra”. Swartling att han Sam stod stilla och såg nervös ut, men att det inte blir tråkigt tack vare hans stora närvaro. Breitholtz hade precis som Kirshti svårt att höra refrängen, men tyckte Sam var modig. ”Men du ser livrädd ut”.

Christoffer Hiding

Stockholm

Låt: ”Baby I love your way” (Big mountain), tel: 099-414 02, sms: skicka Christoffer till 72400

Juryns utlåtande: Swartling tyckte Christoffer utstrålade stor glädje och spred värme. "Fett med najs", var hans avslutande omdöme. Breitholtz nämnde att han haft enorma halsproblem och att han ändå går upp och ger allt. ”Otroligt imponerande, fan vilken bra insats”. Kirshti hävde ur sig ett omdöme på jamaicanska som är att uppfatta som positivt.

Marie Picasso

Stockholm

Låt: ”Baby love” (Mother’s finest), tel: 099-414 01, sms: skicka Marie till 72400

Juryns utlåtande: Peter Swartling tyckte att Marie lös av styrka och fick medhåll av Daniel Breitholtz. ”Otroligt tufft att du vågar hoppa” och tyckte att hon är ett lysande exempel på att det här är det starkaste startfältet någonsin. Av Kirshti fick Marie godkänd, men tyckte inte att det var super.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol