Afro-Dite fick sin revansch

TV

Fick äntligen uppträda i de vågade scenkläderna - och klädde av Lasse på kuppen

1 av 3 | Foto: MAGNUS SANDBERG
NAKENCHOCKEN Afro-Dite uppträdde i de scenkläder som stoppades under Schlager-EM i Tallinn tidigare i år eftersom de ansågs för vågade. Men i går var det Lasse som stod för den mest vågade scenklädseln. Iklädd ett nakenförkläde showade han med tjejerna när de sjöng schlagerhiten Never let it go .

Deras vågade scenklädsel stoppades i Schlager-EM.

I ”Allsång på Skansen” fick Afro-Dite äntligen sin revansch - och klädde av Lasse på kuppen.

Schlagervinnarna Afro-Dite älskar att chocka sin publik. Självklart tog de chansen igen i gårdagens ”Allsång på Skansen”.

Under stort jubel uppträdde Gladys del Pilar, Kayo Shekoni och Blossom Tainton i de vågade scenkläder som i sista stund stoppades inför Schlager-EM i maj. Ett beslut som togs eftersom bland andra Bert Karlsson menade att de var för utmanande för tävlingen.

– Det känns jättekul att vi äntligen kunde använda dem, sa en nöjd Blossom Tainton efter showen.

Klädde av Berghagen

Men Afro-Dite nöjde sig knappast med en nakenchock. När tjejerna skulle framföra hitlåten ”Never let it go” klädde de av Lasse Berghagen - genom att klä på honom ett nakenförkläde.

– När vi blev tillfrågade att vara med i programmet tänkte vi först ”hjälp, vad ska vi hitta på”. Sen kom Thomas Malmros på nakendräkten, det är han som syr våra scenkläder.

Berghagen såg inte särskilt generad ut på scen. Mest förvirrad.

– Jag hade först ingen aning om vad ni klädde på mig för något, men det var roligt! sa han och gav Gladys del Pilar en jättekram när de två träffades bakom scenen.

En rejäl förkylning

För Gladys blev allsången en hes historia. Under Afro-Dites tuffa sommarturné har hon drabbats av en kraftig förkylning och kurerade sig med vitlök och citron inför ”Allsång på Skansen”.

– Jag tog i 100 procent i kväll, nu får jag åka hem och vara tyst istället, sa hon.

”Han var så modig”

Tvåa på gårdagens kupp-topp placerade sig Louise Hoffsten.

Utan förvarning satte hon ett munspel i händerna på den förvånade Berghagen, som fick kompa hennes hit ”Hit me with your love thing”. Sedan fick bluesdrottningen glädjefnatt och hoppade upp i famnen på allsångskungen.

– Jag blev så jävla glad, han var så modig, sa hon.

Stefan Sundström, som tolkade Allan Edwall från Sollidens scen, öste också beröm över allsångsledaren.

– Han är den siste punkaren. Han skiter i vad som är hippt, sa den ständigt stövelklädde vispoeten.

Anna Hansson