Fiasko för såpakrog

TV

Deltagarna blev utbuade på scen

1 av 2 | Foto: BARA 40 I PUBLIKEN När dokusåpadeltagarna gick upp på scenen vid midnatt hade bara drygt 40 personer kommit till klubben Freakville i Helsingborg. Och när Sebastian Dawkins tillsammans med Jan "Blondie" Hammarlöf från "Farmen" framförde en låt var det många som buade innan de lämnade lokalen.

HELSINGBORG

Ett sånt fiasko.

När Sveriges första dokusåpaklubb invigdes i natt blev artisterna utbuade på scen.

- Jag är grymt besviken, säger kändismanagern Michael Brinkenstjärna.

Premiären av dokusåpaklubben Freakville i Helsingborg blev iskall. När dokusåpadeltagarna gick upp på scen vid midnatt satt bara ett 40-tal uttråkade besökare i de slitna sofforna på den gamla nattklubben Hollywood.

När Sebastian Dawkins och Jan "Blondie" Hammarlöf från "Farmen" falskt framförde Gyllene Tider-hiten "Gå och fiska" var det flera av gästerna som demonstrativt buade innan de reste sig och lämnade lokalen.

- Det här var inte bra. Det är bara massa avdankade gamla dokusåpa-typer. Hade de fått hit "Big Brother"-Olivier eller Lina hade det ju varit lite kul, säger Jennifer Estberger, 19, som betalade hundra kronor i entré.

Bjöd på drinkar

När gästerna lämnade lokalen skickade arrangören desperat in "Robinson"-Robban på scen.

Men inte heller hela Sveriges rikspajas kunde få upp stämningen.

- Helsingborg är en stor stad. De älskar mig i alla fall på landet, konstaterade han surt.

Det hjälpte inte ens att Michael Brinkenstjärna till slut lockade med gratis drinkbiljetter för att åtminstone få fram någon till scenen.

- Töntigt, sa en av grabbarna som demonstrativt betalade sin egen öl i baren.

Under de senaste veckorna har dokusåpaklubben intensivt marknadsförts i både lokalpress och i radiostationer. Och trots att Helsingborg tapetserats med reklamaffischer och flyers svek alltså besökarna. Krogen räknade med upp mot tusen gäster.

"Det var tråkigt"

Men ingen ville se de gamla dokusåpastjärnorna larva sig på scen.

- Det här var fruktansvärt tråkigt. Det visar bara att de personerna jag har på scen inte längre är intressanta, säger Michael Brinkenstjärna.

Daniel Nyhlén