"Jag slutade helt att äta"

TV

Malin bröt ihop av bråken och det hårda livet i fattigstugan

1 av 2 | Foto: BLEV APATISK Malin Jakobsson fick igår lämna "Riket" efter en duell. Då var hon redan mycket dålig och hade slutat att äta. Hon var dessutom mycket trött både fysiskt som psykiskt.

Malin Jakobsson i "Riket" slutade äta och blev apatisk.

Men tittarna fick aldrig se hur dåligt hon mådde.

- Det var en hemsk känsla när kroppen gav upp, säger hon.

De övriga deltagarna oroade sig för henne.

SVT hade henne under uppsikt.

Malin Jakobsson lämnade i går "Riket" efter en duell och det var inte en dag för tidigt menar deltagaren Ken Lennaard:

- Hade det kommit en psykolog till "Riket" är jag säker på att Malin hade blivit bortplockad ur programmet, så dåligt mådde hon. Hon var apatisk, pratade inte, åt inte, säger han.

Amelie Åkerström von Schwerin:

- Hon gick ner sig extremt snabbt. När någon så totalt tappar sugen framför dina ögon så är det obehagligt. Hon var trött både psykiskt och fysiskt.

Kroppen gav upp

Det var de ständiga bråken med lagkamraterna och livet i fattigstugan som fick Malins kropp att ge upp.

- Folk betedde sig konstigt mot varandra, utnyttjade varandra, bråkade med varandra, utsikten av att kunna vinna en halv miljon kronor förändrar de flesta, säger Malin Jakobsson.

Malin Jakobsson försökte dölja för SVT:s team hur dåligt hon mådde.

- Jag fick typiska stresssymptom. Tunnelseende, hjärtklappning och så kunde jag inte äta. Men jag var rädd att SVT skulle kasta ut mig och tävlingsinstinkten var fortfarande stark hos mig, säger hon.

I produktionsteamet var man medveten om att Malin Jakobsson inte mådde bra.

Hade extra koll

- Vi hade Malin under uppsikt och vi hade diskussioner om hur vi skulle göra. Vi upplevde att vi behövde ha extra koll på henne, säger Emma Kronqvist, projektledare för "Riket".

Vad för slags hjälp erbjöd ni Malin?

- Vi gav henne extra stöd, närmare än så vill jag inte gå in på det. Och vi har krishjälp som finns redo dygnet runt och när deltagarna kommer ut.

Malin Jakobsson är nöjd med hjälpen hon fick.

- Jag fick prata med folk i produktionen. Och efter "Riket" har jag fått all hjälp jag bett om. Jag ångrar inte min medverkan. Men det var en lång väg tillbaka.

Linda Hjertén