Läsarna: Minnah får lämna ”Idol” i kväll

TV

Det blir två killar i ”Idol”-finalen nästa fredag.

Åtminstone om man får tro Nöjesbladets läsare.

Jay Smith och Olle Hedberg står på scenen i Globen nästa fredag.

Minnah Karlsson sjunger sista versen i ”Idol” kväll. Det är Nöjesbladets läsares dom inför ”Idol”-semifinalen.

Den enda tjejen kvar i tävlingen får bara knappt 20 procent av läsarrösterna i nätfrågan.

Stor favorit är som vanligt Jay Smith.

Helsingborgssonen får nära 60 procent av rösterna – och hans Metallica-nummer får av Nöjesbladets ”Idol”-krönikör Martin Söderström.

– Det är naturligtvis alldeles, alldeles briljant.

Läs martin Söderströms från repet här nedan!

Martin Söderströms Idolform

En semifinal plågad av sjukdom.

Idolerna är inte nära målet, men slitna. Pressen är enorm.

Martin Söderström fanns på plats i Scandinavium för att kolla in semifinalisternas dagsform. Här är hans rapport.

Foto: Martin Söderström.

Olle Hedberg

”Everybody’s changing”

Olle är krasslig och hans medverkan på repet hotad. Men han trotsade sjukdomen – och ser ut att vantrivas. Låt­valet är väl tamt för att vara något att briljera med, och det är svårt att bedöma någon som inte kan gå för fulla segel. Repar han sig så finns här potential. Men tills dess är Keane-numret långt ifrån hans mest inspirerade stund.

”Born to run”

Den ordrika texten snavar Olle så mycket på att det är oklart vilket språk han faktiskt sjunger på. Men passionen är så akut närvarande att den sitter på första bänk och gör vågen. Det räcker långt. Dock tar sjukdomen ner framträdandet, som blir andfått och ansträngt. Det hindrar honom däremot inte från att reprisera sin tjurrusning ut i publiken från förra veckan.

Telefonnummer: 099-414 01

Sms: skicka OLLE till 72 400

Minnah Karlsson

”Total eclipse of the heart”

Det börjar likna en följetong. Men, jo. Minnah verkar fortfarande ha problem med rösten. Just här gör det dock ingenting alls. Bonnie Tylers flickrumstryckare bygger ju hela sin existens på just den raspigt uppgivna hesheten. Minnah sätter den som en smocka, besvären att memorera texten till trots.

”When love takes over”

Låten är ju jobbigare än vattkoppor, allt annat vore synd att säga. Men Minnah är ändå något på spåren här. Hon hittar en leende partynerv som hon inte nuddat vid innan. Omringad av en pluton dansare blir numret något av en fartraket, om än inte superintressant. Och den enda som inte rör sig alls är sångerskan själv.

Telefonnummer: 099-414 02

Sms: skicka MINNAH till 72 400

Jay Smith

”Enter sandman”

Ja, men vad fan trodde ni då? Naturligtvis är det här så mycket mammas gata för Jay att det nästan blir löjligt. Och det är naturligtvis alldeles, alldeles briljant. Numret brinner, exploderar och sprakar från första stund och Jay växer flera meter när han får husera fritt i sin naturliga miljö. Det är fantastiskt att skåda. Det bästa han gjort i ”Idol”? Utan tvekan. Inte ens de fåniga – och extremt felplacerade – dansarna lyckas dölja det.

”In the ghetto”

Här falnar glöden betänkligt. Inte helt och hållet Jays fel, dock. En ömmare och mer återhållen sida av hans stämma får fritt spelrum och det är lika välkommet som det är nytt. Men det MTV unplugged-kopierade numret, med Jay parkerad på en pall, gör dessvärre att absolut ingenting händer på scenen – över huvud taget. Och får låten att kännas tre veckor lång.

Telefonnummer: 099-414 03

Sms: skicka JAY till 72 400

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol