Aftonbladet sänder ”Hela Sverige skramlar”

avJoni Nykänen

TV

Historisk samsändning mellan SVT, TV4 och flera tidningar

1 av 3 | Foto: CAROLINA BYRMO
Alcazar.

Direktsändningen av konserten och insamlingskvällen ”Hela Sverige skramlar – en konsert för människor på flykt” ska gå i ett flertal tv-kanaler och play-tjänster samtidigt, vilket är första gången i historien det sker.

– Det här är ett fantastiskt initiativ av Sveriges främsta artister, säger Jan Scherman, Aftonbladet TV.

SVT, TV3 Play, TV4 Play, Kanal 5 Play, Aftonbladet TV, Expressen TV, Dagens Nyheter, Dagens Industri, Sydsvenska Dagbladet, Helsingborgs Dagblad och Sveriges Radio. Alla kommer att samsända Globen-konserten den 29 september, vilket är första gången i historien en så omfattande samsändning sker.

– Vi hoppas och tror att detta kan ge betydande summor pengar till människor på flykt, men också att hela denna dag kommer vara en dag i medmänsklighetens tecken i hela Sverige, säger Mikael Tillman, en av initiativtagarna.

Henric von Zweigbergk kommer att producera sändningen.

– Det här är ett fantastiskt initiativ av Sveriges främsta artister! Aftonbladet som Sveriges största nyhetsförmedlare sänder självfallet hela evenemanget och rapporterar stort både före och efter, säger Jan Scherman, Aftonbladet TV.

”Unik konsertupplevelse”

Omkring 40 av Sveriges främsta artister är klara att medverka och fler ska tillkomma.

Biljettintäkterna och pengarna som samlas in går till FN:s flyktingorgan UNHCR, som leder arbetet för att skydda människor på flykt världen över.

– Det kommer bli en fullkomligt unik konsertupplevelse! Sveriges hela artistelit på samma scen för en kväll, vissa med sitt band, andra med bara en gitarr. Dessutom några av våra bästa komiker. Det som förenar dom alla är viljan att hjälpa och förändra, säger Edward af Sillén som ingår i det kreativa teamet som ska sätta ihop kvällen.

Globen har upplåtit arenan kostnadsfritt för konserten, och samtliga artister uppträder gratis.

ARTIKELN HANDLAR OM