Upp till bevis för Loreen - och "X Factor"

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
1 av 3 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
Loreen på Stockholm Pride.

TV

I kväll är det upp till bevis - för både "X Factor" och Loreen.

Talangshowen har tagit in Eurovision-vinnaren för att höja tittarsiffrorna.

Men för sångerskan gäller det också att få publiken att gilla sin första singel sedan "Euphoria".

"X Factors" första program hade bara 839 000 tittare.

Nu har man kallat in Loreen som mellanakt för att öka på publiken. Sångerskan gör sitt första tv-framträdande i Sverige sedan vinsten i Eurovision Song Contest i maj och ska framföra sin nya singel "Crying out your name".

- Det är viktigt att få feeling så jag levererar nåt schysst till folket så att det känns äkta, säger sångerskan bara timmar före liveframträdandet.

Under sommaren har hon dels turnerat och spelat i Sverige, dels arbetat för att färdigställa albumet "Heat" som släpps den 24 oktber och dels rest runt i Europa och gjort promotion.

– Jag har varit i typ alla länder i Europa. Mycket i Tyskland, Spanien, Storbritannien, lite i Frankrike, jag har spelat i Holland och Ibiza, jag har varit typ överallt, säger hon.

Jag har hört "Euphoria" spelas både i Rio de Janeiro och New York City.

– Ja, jag har hört att den spelats flitigt både i Sydamerika och Los Angeles, men New York var nytt. Vad roligt!

Nu gäller det för Loreen att övertyga sin publik om att andrasingeln är minst lika bra som megahiten "Euphoria".

– För mig handlar det om att vara sann mot mig själv. Det går inte att pleasa alla, men jag vill så klart göra ett så bra jobb som möjligt och jag hoppas att jag inte gör någon besviken.

Men var din framtida karriär tar vägen beror väl lite på hur albumet tas emot av din publik över världen?

– Jo, det kan ju betyda att jag tjänar pengar och att de stora bolagen blir intresserade av mig, men jag har ju levt utan pengar förut och ändå ägnat mig åt det jag älskar. Det är inte fame eller pengar som är drivkraften för mig. Alla tänker pengar känns det som, men det är inte det som driver mig till att jobba 24 timmar om dygnet. jag måste vara ärlig mot mig själv. Skulle jag tänka så skulle jag svika allt jag tror på. Pengar styr väldigt mycket, men pengar äger inte mig.

Publicerad: