Rebecca & Fiona om bråket i ”Parneviks”

avLinn Elmervik

”Det viktigaste är att vi pratar om politik”

1 av 6

När Rebecca & Fiona gästade ”Parneviks” utbröt en het politisk diskussion mellan artistduon och döttrarna Penny och Peg.

Nu berättar Fiona FitzPatrick om bakgrunden till samtalet.

– Vi ville inte döma någon och säga att de lever fel utan bara fråga hur de tänkte kring det, säger hon.

I mars sändes ”Parneviks”-avsnittet där Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick, som tillsammans bildar dj-duon Rebecca & Fiona, gästade familjen Parnevik i Florida.

Då uppstod en upprörd diskussion mellan artisterna och systrarna Peg och Penny. Anledningen? De delade inte samma politiska åsikt.

Rebecca & Fiona  kallar sig socialister och ifrågasatte det faktum att familjen Parnevik har en enorm förmögenhet, medan andra lever i fattigdom.

– De kommer hit och bara ”nu ska vi komma och förklara för Parneviks-barnen hur den riktiga världen fungerar”. Vi ba ”lol”, vi vet, sa Penny i programmet.

”Vi ville inte döma”

Nu ger Fiona FitzPatrick sin version av den heta diskussionen.

– Jag tycker att det viktigaste är att vi pratar om politik. För oss handlar det om varför vissa har mycket och vissa inte har något. Vi vill einte döma någon och säga att någon lever fel, utan bara fråga hur de tänkte kring det. Det var det som var intressant, säger hon.

Fick någon förståelse för varandras åsikter?

– Jag vet inte, det är så annorlunda i USA. Där har många en skräckbild av att betala skatt, medan vi tycker att det är en sån jävla lyx att få göra det och leva i det här samhället. Många amerikaner tycker det är helt sjukt när man berättar hur mycket man betalar i skatt, men när man förklarar vad man får tillbaka förstår de oftast bättre.

Blev det dålig stämning?

– Nej nej, absolut inte. De är smarta, coola tjejer.

”Har inte utvecklats”

På torsdag ger sig Rebecca & Fiona ut på turné. Den här gången är det inte som dj-duo utan som liveartister med ett band i ryggen.

– Den stora skillnaden är att vi spelar våra egna låter och sjunger live. De som gillar oss har aldrig riktigt fått se det, säger Fiona.

Förändringen grundar sig i en trötthet och lång hård dj-tjänst - både i Sverige och internationellt.

– Vi har inte utvecklats så mycket som dj:s. Vi har haft extremt roligt och gjort enorma spelningar men musikaliskt har det kanske inte varit det mest utvecklande. Om vi ska orka måste vi göra om det till något mer stimulerande och det är det vi hoppas ska hända nu.

ARTIKELN HANDLAR OM