1,5 miljoner svenskar funderar på att göra slut med sin partner

Av: Linnéa Borgert

Publicerad:
Uppdaterad:

Linda och James försöker rädda sin relation i "Ska vi göra slut” – efter hans notoriska sexchattande

1 av 8
Har du någon gång funderat på att göra slut med din partner? (ja 41 %, nej 56 % och vet ej 3 %) och Har du pratat med din partner om att göra slut? (ja 51 %, nej 46 % och vet ej 2 %)

Nästan hälften av alla svenskar som lever i en parrelation har funderat på att göra slut. Det visar en TNS Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Kanal 5 och programmet ”Ska vi göra slut?”.

I kvällens säsongspremiär försöker Filip Hammar och Fredrik Wikingsson hjälpa ett av paren i kris – Linda och James.

James varit otrogen och slutar inte att sexchatta med andra kvinnor.

I Filip och Fredriks program ”Ska vi göra slut?” möter vi par som funderar på att bryta upp. Men paren de möter är långt ifrån alla i Sverige – enligt en TNS Sifo-undersökning, gjord på uppdrag av Kanal 5, har 1,5 miljoner svenskar funderat på att göra slut med sin nuvarande partner.

Fredrik Wikingsson är inte förvånad över resultatet.

– Jag inbillar mig att det där ökar. Jag tror att gräset är grönare i dag än vad det var för 50 år sedan. Det är nog också lättare att träffa någon ny i dag än vad det var förr, säger han och fortsätter:

– Om de gör den här undersökningen om fem år så kanske det är 2,5 miljoner människor som funderar på det. Det tror jag nog.

Har varit otrogen tre gånger

I säsongspremiären träffar Fredrik Wikingsson och Filip Hammar paret Linda Fröberg och James Lund, som bor tillsammans med sin dotter utanför Norrköping.

James har varit fysiskt otrogen mot Linda tre gånger. Dessutom kommer Linda ständigt på James med att sexchatta med andra kvinnor.

– Det är så sjukt, men man blir van vid det till slut. Man hoppades att det skulle vara slut med det varenda gång, säger Linda Fröberg.

Trots James notoriska sexchattande har paret inga problem med sitt eget sexliv – det är ångande hett. Något som Fredrik Wikingsson reagerade på när han besökte paret.

– Det kändes väldigt sexuellt när vi kom dit. Hela miljön kändes sexuell, på ett sätt som också verkade destruktiv. Det finns ganska mycket mer ”50 shades of grey” i svenskarna än vad jag har trodde, säger han.

Får bekräftelse genom sin penis

Lindas största rädsla är att James ska vara otrogen igen. Hon är trött på hans beteende, men vill ändå försöka rädda deras relation, vilket Filip och Fredrik försöker hjälpa dem med.

– Det kändes väldigt tufft när vi kom dit. Det fascinerande med den här historien var att den vecklade ut sig ju mer man lärde känna dem, säger Fredrik Wikingsson.

Under programmets gång får vi veta att James blev mobbad som barn på grund av sin stamning och att han sett sin stora penis som det enda sättet att få bekräftelse.

– Jag tycker att hans historia är väldigt gripande. Det gör det ju inte okej, men det gör det mer begripligt varför man går till den där källan av bekräftelse, säger Fredrik.

Hur det går för Linda och James kan du se i kvällens avsnitt av ”Ska vi göra slut?”, som sänds på Kanal 5 klockan 20.

Publicerad:

LÄS VIDARE