Idol

TUI PRESENTERAS AV

Juryns dom – så bra är de

avHelena Trus, Martin Ekelund

1 av 3 | Foto: JIMMY WIXTRÖM
”Idol”-juryn består av Anders Bagge, Laila Bagge och Andreas Carlsson.

De är idolernas mardröm och frälsning. Under hela hösten har juryn hyllat och sågat sina utvalda – nu har det blivit dags för den sista drabbningen.

Inför finalen slår Anders Bagge, Andreas Carlsson och Laila Bagge fast vad som kommer att avgöra vem av Erik Grönwall och Calle Kristiansson som blir årets vinnare.

Styrkor

Calle

Anders Bagge: Han är så charmigt oberäknelig. Han känns blyg men ändå sjukt busig. Han har utvecklats lavinartat.

Andreas Carlsson: Han har ett bra självförtroende och inte mån om att passa in. Han har hela tiden varit Calle.

Laila Bagge: Han har en extremt stark röst och sjunger fantastiskt bra. Och så är det hans personlighet. Han är en otroligt skön kille. Han känns kaxigare bakom kulisserna än på scen och är duktig på att nå ut till sin publik genom media.

Erik

Anders Bagge: Hans oräddhet. Hans röst är ”one of a kind”. Och så hans glittrande ögon, det är nästan Jesus-varning på ­honom.

Andreas Carlsson: Han har en speciell röst, han är en försöks­kanin bakom micken och har kämpat hårt.

Laila Bagge: Han har en otroligt stark och bra röst. Och han är fantastisk på scen och vet hur man tar en publik. Han är helt klar att ge sig ut på turné – det handlar bara om att hitta rätt låtar. Han har en sådan otrolig självsäkerhet som artist. Man skulle inte behöva vara orolig om han uppträdde.

Svagheter

Calle

Anders Bagge: Han dansar så jäkla konstigt, det förstår jag inte riktigt. Det finns en vilding där inne. Släpp ut indianen.

Andreas Carlsson: Calle verkar ­vara lite slappare än Erik. Han måste trimma till allt när ”Idol” är över. Han måste sätta sig i förarsätet.

Laila Bagge: Han vet inte hur han ska ta en stor publik. En mindre klubbpublik funkar men inte en större. Han måste våga släppa loss – han har precis börjat våga titta upp från golvet. Han har gjort stora framsteg under hösten, men det räcker inte.

Erik

Anders Bagge: Det vore sjukt om han ­inte hade några skavanker i den här åldern, annars skulle man behöva operera och ­kolla om han har en Terminator i sig.

Andreas Carlsson: Han bränner för mycket och måste hålla tillbaka rösten ibland så man inte tröttnar på ­honom.

Laila Bagge: Han behöver mer ­medieträning. Det är inte lätt att hamna i rampljuset och stå och ­svara på frågor. Men han borde försöka ­vara ­lite mer ”edgy” så att det blir skriverier om honom. Han behöver inte ­vara alla till lags utan skulle kunna vara lite kaxi­gare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol