”Katarina är bäst”

TV

Rapports nyhetsankare en favorit i Eftersnack

Många svenskar bänkar sig framför tv-nyheterna varje kväll – för att se Rapport, Aktuellt och TV 4 Nyheterna. Det gick inte att utkristallisera någon enskild favorit i Eftersnack.

Däremot kan det konstateras att nyhetsankaret Katarina Sandström är oerhört populär.

Foto: Rapportfavorit ”Bra nyheter i en otroligt vacker förpackning” skrev signaturen ”Stirro” om Katarina Sandström.

”Katarina är bäst. Katarina är lugnt den bästa nyhetsankaret. Utan tvekan. Hon ger ett charmigt, jordnära, lugnt och professionellt intryck och är samtidigt mycket vacker. Bengt Magnusson kan man inte ta på allvar då han vid sidan om är programledare för exempelvis tävlingsprogram. Ger inget seriöst intryck” tyckte signaturen ”tralala”.

”Katarina är så vacker, att man kan glömma att ta del av vad hon säger. Men egentligen är hon toppenbra. Morgan är också heljysst. Och Jarl är mycket seriös och bra” skrev Bernd J.

Lisbeth en annan favorit

I omröstningen på aftonbladet.se fick hon över 46 procent av sympatierna. Katarinas konkurrent på tronen som mest populära nyhetsankare tycks vara Rapportkollegan Lisbeth Åkerman.

”Min absolut klara favorit som nyhtetsankare är Lisbeth Åkerman. Hon har ett empatiskt, positivt och proffsigt sätt förmedla nyheterna på. Jag brukar i vanliga fall inte tänka så mycket på sådant, men hon har verkligen väckt mina sympatier som person och yrkeskvinna i teve” skrev Sofie Sthlm.

”Morgan ser ut som Boxer-mannen”

Några ville också berätta om vilka nyhetsprogram de föredrar. ”Rapport är nr 1. Rapport missar man nästan aldrig, bortsett från t ex Katarina och de andra så är tiden också den bästa” tyckte Patrick. ”De två nyhetsprogrammen jag tittar på är: 19:00- Nyheterna på TV4 och 19:30 tittar jag på Rapport på SVT1” skrev Christer Eklund.

Men killarna då? Berit Sandström ansåg att Morgan Olofsson har mest karisma av alla. ”Morgan ser precis ut som Boxer-mannen” tyckte däremot Jessica.

Tidigare artikel:

Sandra Wejbro