Netflix

Tre europeiska Netflix-serier du inte får missa i sommar

Av: 

Karolina Fjellborg

”Familjeföretaget”, ”La casa de papel” och ”How to sell drugs online (fast)”.
”Familjeföretaget”, ”La casa de papel” och ”How to sell drugs online (fast)”.

TV

VECKANS STREAMINGTIPS Netflix bibliotek av europeiska titlar blir allt större. Här är tre favoritserier – en fransk, en spansk och en tysk – sommaren 2019.

Familjeföretaget


En charmig och särpräglad fransk nyhet, med karismatiska karaktärer, ett förtjusande sinne för humor och en ny vinkel på knarkhandlartemat. Om en judisk familj vars slakteriaffär håller på att gå omkull när den entreprenöriskt lagda sonen får nys om att marijuana snart kommer att legaliseras i Frankrike, och bestämmer sig för att göra om familjeföretaget till en coffeeshop enligt nederländsk modell. Pappan, systern och mormodern, såväl som ett par nära vänner, köper upplägget en efter en, och diverse upptåg följer. Sex sköna avsnitt, med plats för både slapstick och familjedramatik. En andra säsong bör vara given.


La casa de papel


Álex Pinas nyckfulla spanska kuppserie ”La casa de papel” lär vara Netflix mest sedda icke-engelskspråkiga serie hittills, och nästa fredag kommer den hett efterlängtade tredje delen. När handlingen tar vid lever (de överlevande) rånarna loppan, gömda i olika delar av världen, men då en av dem plötsligt tillfångatas, samlar Professorn gänget igen. Nu ska de rädda Rio – genom att planera och genomföra en ännu större och stöddigare stöt än sist. Exakt vad det handlar om vill Netflix inte att man avslöjar, men jag kan intyga att sträcktittningsfaktorn är fortsatt monumental. Man är fast på nolltid.


How to sell drugs online (fast)


Den allra bästa tyska serien just nu är såklart den storslagna och dekadenta kostymsnitsaren ”Babylon Berlin” i SVT, men den här udda och smågulliga dramakomedin, som landade på Netflix i början av sommaren, är också värd att kolla in. Den är inspirerad av verkliga händelser i Leipzig och handlar om hur den nördige och smarte tonårskillen Moritz Zimmermann (Maximilian Mundt) börjar sälja ecstasy på nätet ihop med sin kompis, för att försöka vinna tillbaka sin flickvän, som har varit i USA och förälskat sig i piller. Den verklige personen bakom berättelsen sitter just nu av ett sjuårigt fängelsestraff.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Ny svensk miniserie, globaliserade gangstrar och japansk filmskatt

ÄMNEN I ARTIKELN

Netflix

Tv-serier

Veckans streamingtips