Tv-serier

Då kommer de sista avsnitten av ”Vikings”

Av: 

Karolina Fjellborg

”Vikings”.
”Vikings”.

TV

Nu finns en trailer och ett svenskt premiärdatum för de allra sista tio avsnitten av Michael Hirsts ”Vikings”.

När HBO Nordic nyligen gick ut med en lista över 2020 års mest sedda serier på tjänsten, hamnade Michael Hirsts vikingadrama ”Vikings” på en hedrande förstaplats. Och snart kommer det mera för alla ”Vikings”-älskare.
Premiärdatumet för de allra sista avsnitten – den andra halvan av säsong sex – är nu nämligen satt, och dagen som gäller är den 30 december. Och då släpps alla tio avsnitt samtidigt.
Så här skriver HBO Nordic om handlingen:
Vikingakrigarna och Ragnar Lothbroks söner Björn Ironside (Alexander Ludwig), Ivar the Boneless (Alex Høgh Andersen), Ubbe (Jordan Patrick Smith) och Hvitserk (Marco Ilsø) möter sitt öde i den oåterkalleligt sista säsongen av Vikingasagan.
Under den första halvan av den sjätte säsongen utkämpade ryssarna och vikingarna en stor strid med en Lothbrok-bror på varje sida. Björn kämpade för sitt hemland med kung Harald (Peter Franzén) vid sin sida, mot Ivar och ryssarna. Striden slutade i en tragedi och Björn låg döende kvar på slagfältet.
I den sista delen av historien får konflikten mellan ryssarna och vikingarna ytterligare konsekvenser för Ragnars ättlingar. Ubbe, som är på Island, sätter kurs mot väst med ambitionen att nå längre än någon viking tidigare har lyckats med. Och i England fortsätter vikinga-koloniseringen av landet, till Alfred the Greats stora förtret.
När ”Vikings” sedan går i graven är det dags att vända blicken mot Netflix, där spinoffen ”Vikings: Valhalla”, skapad av Hirst tillsammans med Jeb Stuart, är på gång. Med bland andra svenska Frida Gustavsson och isländska Jóhannes Haukur Jóhannesson på rollistan.

Här är trailern för ”Vikings” sista avsnitt:


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa – låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa


Publisert:

LÄS VIDARE

50 färska tv-serier att streama i vår

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-serier

HBO Nordic

Netflix

Amazon Prime Video