Gjorde slut – höggravid

avMartin Gustafsson

TV

Nu söker My Hammar efter en ny kärlek i tv

1 av 2 | Foto: My Hammar med sonen Charlie, 2.

Hon lämnade killen när hon var i sjätte månaden.

Nu söker hon kärleken i ”Ensam mamma söker” i TV3.

– Det var ett tufft beslut att ta, säger My Hammar.

I kväll har ”Ensam mamma söker” premiär.

Tillsammans med sonen Charlie, 2, letar My Hammar, 22, efter en ny kärlek.

Vad tittarna inte vet är att My Hammar tog det stora beslutet att lämna Charlies pappa innan sonen föddes.

– När vi var ihop så var jag jättekär i honom. Men vi hade inte direkt den här vardagen ihop, utan gjorde mycket roligt ihop, var ute och reste och det var mycket festande. Sen när vi skulle bli väldigt seriösa och få barn ihop så blev det ju en väldigt annorlunda relation. Vi hittade inte varandra riktigt där, säger hon.

”Många fördomar”

När hon själv inte kände sig lycklig menade hon att det aldrig skulle fungera mellan dem. Ett halvår in i graviditeten tog förhållandet slut.

– Det var ett väldigt tufft beslut att ta, men jag är fortfarande väldigt nöjd att jag gjorde det, säger hon.

Samtidigt kände hon trycket från omgivningen.

– Det är många som har fördomar om unga, ”det funkar ju aldrig och varför gör ni så”. Jag skämdes väldigt mycket i början, men sen efter ett tag så tänkte jag bara att jag skiter fullständigt i vad de säger. Jag har hela tiden koncentrerat mig på mig själv och min son och vad som är bäst för oss. Och för min sons pappa, säger hon.

Kollar med kompisar

Hur var det att vara ensam i slutet av graviditeten?

– Det var så klart väldigt jobbigt. Man var väldigt rädd och väldigt osäker och visste inte alls hur det skulle bli. Men jag bodde hemma hos mina föräldrar ett tag där och fick väldigt mycket stöd och de hjälpte mig med allt, säger hon.

I dag är relationen med Charlies pappa en helt annan.

– Nu har vi en jättebra relation men det har ju så klart tagit ett tag att bygga upp den relationen vi har i dag. Vi tycker inte alltid lika, men kan diskutera med varandra. Han har Charlie tre dagar i veckan. Och vi kan umgås på fritiden med Charlie och också tillsammans med hans nya tjej, säger hon.

Hon är nervös inför premiären i kväll.

– Det känns så overkligt. Men jag hoppas att folk ska tycka det både är roligt, gulligt och fint och somrigt. Jag ska kolla med alla mina tjejkompisar. De kommer nog skratta åt mig lite tror jag, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM