Tv-serier

Tillbaka till Ozark, årets bästa seriefinal och en skön slacker

Av: 

Karolina Fjellborg

TV

VECKANS STREAMINGTIPS ”Ozark”, ”Sharp objects” och ”Lodge 49”.

Ozark


Ozarkplatån är inte bara skådeplatsen för nästa säsong av "True detective" (för vilken en första mycket lovande trailer släpptes i dagarna), utan även för den här mörka, "Breaking bad"-inspirerade Netflix-serien, vars andra säsong anländer i morgon. Jason Bateman och Laura Linney är fortsatt starka som det inflyttade äkta paret Byrde, som går ner sig allt djupare i brott och amoral – men den verkliga anledningen att titta på "Ozark" är fortfarande fantastiska Julia Garner som imponerar med varenda replik som den unga lokala förmågan Ruth Langmore. Tummen upp även för nytillskottet Janet McTeer som skräckinjagande kartelladvokat.
Netflix. Säsongspremiär i morgon


Sharp objects


Att Marti Noxons HBO-serie "Sharp objects" – regisserad av "Big little lies"-snitsaren Jean-Marc Vallée och baserad på Gillian Flynns bok med samma namn om självskadebeteende, mord, förvriden moderskärlek och helvetiska familjeförhållanden i sydstatssocieteten – skulle bli en av sommarens verkliga höjdare fattade man redan i första avsnittet. Men jag hade däremot inte räknat med de makabra avslöjanden som var inklämda alldeles i slutet av det sista avsnittet, på det allra lurigaste av sätt – och har därför känt mig fullkomligt golvad hela veckan. Herre min skapare vilken knakelibrak-avslutning. Har du inte sett? Se! (Och se HELA eftertexterna i det sista avsnittet!)
HBO Nordic


Lodge 49


Här har vi någonting väldigt speciellt. "Billions"-stjärnan Paul Giamatti är exekutiv producent för den här dramakomedin från AMC, som visas på Amazon Prime Video i Sverige och handlar om Sean "Dud" Dudley (en magnifikt charmig och avslappnad Wyatt Russell). En underlig slackertyp i Long Beach, Kalifornien, utan jobb och pengar, som sörjer sin drunknade far svårt men finner ett nytt sammanhang och en sorts andlig utbildning i det udda ordenssällskapet The ancient and benevolent order of the lynx. Jag måste se mer för att få grepp om vart det hela egentligen är på väg, men föll direkt för den aparta, sköna tonen.
Amazon Prime Video


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


ANNONS

HBO Max - Allt du älskar. Samlat på ett ställe nu med 34% rabatt med det årliga abonnemanget!

Extern länk från HBO Max

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Novembernyheter! 15 rykande färska tv-serier

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-serier

Netflix

HBO

Jason Bateman

Paul Giamatti