Grönsakschocken i Sveriges Mästerkock

Foto: TV4
BARA GRÖNT Här släpps mästerkockarna in till råvarorna – och upptäcker att det inte finns något kött alls i hela rummet.

avFrida Söderlund

TV

Det blev en grönsakschock i kvällen avsnitt av "Sveriges mästerkock" i TV4.

Josefina Drake, 28, och Mirjam Halldén, 32, stod handlingsförlamade inför uppgiften.

– Jag ville ge upp, säger Josefina Drake till Nöjesbladet.

Foto: TV4
Josefina Drake i tårar när hon fick lämna ”Sveriges mästerkock”.

Deras deltagande står på spel.

Inför elimineringen får Josefina Drake, Mirjam Halldén och Mattias Jeppsson, 33, uppgiften att laga valfri rätt i "Sveriges mästerkock".

– Det är skitbra att man får göra vad som helst av vad som helst. Så man verkligen får glänsa, säger Josefina Drake i programmet.

Men lyckan blir kortvarig.

Inget kött

När deltagarna kommer in i skafferiet finns det inget protein. I stället står grönsaker, rotfrukter och torrvaror uppradade på bänkarna.

Utmaningen?

Att laga någonting vegetariskt.

Medan Mattias Jeppsson jublar och plockar ihop sina varor på fyra minuter står Josefina Drake och Mirjam Halldén frågande.

– Det var en chock. Man var inte beredd på att det skulle vara vegetariskt, berättar Mirjam Halldén för Nöjesbladet.

Brände maten

För Mirjam blev det en utmaning att komma på en vegetarisk maträtt och tillaga den på den timme som fanns tillgänglig.

– Jag har inte lagat så mycket vegetariskt. Jag är rätt dålig på det. Och man vill ju göra något avancerat också, inte bara göra en morotssoppa, säger hon.

Mirjam lagade en orientalisk rätt med tofu och nudlar. Men brände sin mat och är inte alls nöjd med resultatet, men fick stanna i tävlingen. 

Ville ge upp

Josefina lagade vegetarisk ravioli. Men det blev ingen lyckad matlagning.

– Jag hade aldrig ens tänkt tanken att det kunde ha med grönsaker att göra. Så när jag såg det blev jag riktigt chockad. Jag ville ge upp och åka hem, säger hon.

Det blev också Josefina som fick lämna tävlingen efter grönsakschocken.