”Hurra för alla som räddar liv!”

TV

Läsarna hyllade "Livräddarna" i Eftersnack

Foto: Lina Boström Einarsson
Livräddare Thomas Hjelm, Pontus Ljungqvist, Anders Eriksson "Mora", brandman Sverige, och Jan Rus, kameraman, på brandstationen i Solna.

66 procent gav den populära dokumentärserien ”Livräddarna” fem plus.

– Livräddningen i kvällens avsnitt är exempel på kvalitéts TV när det är som allra bäst, skrev JiK.

58 procent menade dessutom att de gärna skulle vilja bli brandmän. Signaturen Ella Bella skrev in och undrade hur man utbildar sig till det.

Paddington-Anna påpekade att yrket är alldeles för underbetalt. ”Jag hoppas poliser, brandmän, lärare och sjuksköterskor får betalt efter vad de gör. Vi förutsätter att de finns där dygnet runt året om att ta hand om oss, både julafton som midsommar - det är bara att lyfta luren. Hoppas lönerna går upp därefter. Hejja alla brandmän!”

”Wow, jag är så imponerad”

Roose var imponerad av kvällens program – där livräddarna lyckades återuppliva en man efter ett hjärtstillestånd.

”Hurra för alla som räddar liv! Äntligen ett program på tv som man skyndar hem till, varför är det inte längre? Nu kanske folk förstår vilka som gör ett meningsfullt jobb, RÄDDAR LIV!! Ge dessa människor som rycker ut i tid och otid lön för brödfödan, det är dessa människor som förtjänar dessa pengar, inte chefer, direktörer och politiker.

Har aldrig i mitt liv sett en sådan insats som brandmännen och mannens vänner la ner på att rädda 62 åringens liv, detta har gett mig ett av mitt livs starkaste intryck och förståelse för att sekunder är avgörande. Wow, jag är så imponerad. Ska nu anmäla mig till en hjärt lungräddning kurs”.

Sandra Wejbro