”Let's dance” får ny programledare

Av: Linn Elmervik, Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Tilde de Paula tar över vid David Hellenius sida efter Jessica Almenäs

1 av 4

Maka på dig Jessica Almenäs.

Tilde de Paula är ny programledare för TV4:s flaggskepp ”Let's dance”.

– Jag blev supersuperglad när jag fick frågan, säger hon.

I september stod det klart att Jessica Almenäs, 40, lämnar TV4 och uppdraget som programledare för ”Let's dance”. Nu får David Hellenius, 42, en ny vapendragare.

Tilde De Paula, 44, tar över som programledare för danssuccén, avslöjade TV4 i ”Nyhetsmorgon” på onsdagsmorgonen.

– Jag blev supersuperglad när jag fick frågan. Dels för att det är det största programmet vi har. Och det är roligt att titta på. Och så insåg jag att jag skulle få jobba med David igen, det blir tredje gången gillt, säger Tilde vid den efterföljande pressträffen.

Gjorde påkostat TV4-fiasko

Tilde de Paula och David Hellenius har gjort tv tillsammans tidigare, i det påkostade TV4-fiaskot ”Kändisdjungeln” men första gången de jobbade ihop var redan 1997 i ”Fredagspuls” också det på TV4.

På den efterföljande pressträffen berättar Hellenius att han önskat just Tilde de Paula som sin nya kollega.

– Många undrar om jag har fått vara med och bestämma. Jag hade faktiskt en önskan och det var du, säger han med blicken riktad mot Tilde.

– Det var många som ville förstod jag, och det blev jag väldigt glad över.

Jessica Almenäs har tidigare berättat för Nöjesbladet att hon lämnade uppdraget med blandade känslor.

– Klart att det är tråkigt. Det är sorgligt, eftersom jag har hållit på med det i nästan tio år. Och vi har blivit som en tajt familj. Jag älskar att kliva in i den här bubblan varje vår och vara kvar där i några månader. Det blir tråkigt eftersom jag kommer att sakna mina kollegor framför allt. Jag kommer också att sakna de där fina klänningarna, sa hon då.

Trettonde säsongen

”Let’s dance” är baserad på BBC-succén ”Strictly come dancing” och har sänts på TV4 sedan 2006. De första två säsongerna var Agneta Sjödin programledare tillsammans med David Hellenius. Från 2008 har Hellenius haft sällskap av Jessica Almenäs, i totalt 10 säsonger, men sedan det stod klart att Almenäs går till konkurrerande Kanal 5 har TV4 jagat en ersättare.

Bland de svenska tidigare vinnarna av ”Let’s dance” finns Måns Zelmerlöw, Tina Nordström, Jessica Andersson och Ingemar Stenmark. I våras stod Elisa Lindström som segrare. I går kunde tidningen Expressen avslöja att Anja Pärsson är klar för nästa års säsong som har premiär i vår.

Publicerad: