Liam Cacatian hedrade sin farbror – med favoritlåten

TV

Det känslosamma beskedet kom precis innan framträdandet.

Liam Cacatian valde av en slump sin avlidne farbrors favoritlåt.

– Då kändes det verkligen som att jag hedrade honom, säger han.

Foto: Liam Cacatian Thomassen.

Precis innan Liam Cacatian, 19, skulle upp på scen fick han veta att låten han valt att framför var hans avlidne farbrors favoritlåt.

Sedan tidigare hade Liam redan bestämt sig att tillägna sin släkting låten men hade ingen aning om att det var en favorit.

– Vad är oddsen egentligen? Det är helt sjukt men jag är glad att det var det. Då kändes det verkligen som att jag hedrade honom, säger Liam Cacatian.

”Det var så äkta”

Inför det känslosamma framträdandet förberedde ”Idol”-deltagaren sig med mycket ensamtid. Tankarna att tappa texten och ”krascha helt” fanns där men efter fredagens prestation var Liam nöjd.

– Det var den största fredagen av alla för mig. Det var den som betydde mest, den har varit starkast av alla, säger han.

Även juryn var nöjd med Liams framförande av Puff Daddy och Faith Evans ”I'll be missing you” och hyllade honom ännu en gång.

– Det här är precis vad musik är. Det är när man får ut livserfarenheter i låten, det var så äkta, sa Quincy Jones III i programmet.

– Det är så djupt när du har en sån historia du kopplar an till i låten. Det lämnar ingen oberörd, fyllde Nikki Amini i.

Dog i en överdos

När Nöjesbladet mötte Liam Cacatian inför fredagens framträdande berättade han om vad som hände med hans farbror. Och att han ändrat i texten och sjunger bland annat om en ”Uncle C”.

– Min farbror Christian gick bort för några år sedan i en överdos. För det var det jag kände så fort jag hörde låten, jag tänkte på honom och att jag ville köra den för honom. Så jag skrev om versen och gör min egen lilla version och rappar om min ”Uncle C”, sa han då.

Liam har alltid velat visa sin farbror sin musik men aldrig fått chansen.

Vad tror du din farbror hade tyckt om ditt framträdande ikväll?

– Jag hoppas han hade blivit glad. Jag tror det, säger Liam Cacatian.

ARTIKELN HANDLAR OM