Jessica Almenäs

Avslöjar: Almenäs leder ny storsatsning

Av: 

Torbjörn Ek

Joni Nykänen

TV

Nöjesbladet avslöjar: Kanal 5 tar över idrottsklassikern ”Superstars”

Nöjesbladet avslöjar: Kanal 5 sänder ”Superstars”.

Ny programledare blir Jessica Almenäs.

– Det kombinerar det jag gillar att göra, med både sport och underhållning, säger hon.

”Superstars” har tidigare sänts av SVT och TV3. Nu kan Nöjesbladet avslöja att Kanal 5 och Discovery Networks lagt beslag på det populära formatet där idrottsstjärnor tävlar mot varandra i klassiska grenar.

Programledare blir Jessica Almenäs, 40. 

– Vi har haft ögonen på programmet en tid, och allt föll på plats när vi värvade Jessica. Det är en perfekt kombo, säger Axel Eriksson programdirektör på Discovery Networks.

Almenäs debut på Kanal 5

Storsatsningen innebär Almenäs debut som programledare hos Kanal 5.

– Det ska bli jättekul. Det kändes viktigt att första grejen var nåt som jag verkligen kan stå för och ”Superstars” är ett kanonformat som har hållit sedan 70-talet, säger hon.

Som tävlingsdeltagare har man värvat åtta idrottshjältar, fyra kvinnor och fyra män som alla tagit OS- eller VM-guld i sina respektive idrottsgrenar. Jessica vill inte avslöja några namn ännu.

– Jag kan säga att det är väldigt hög klass på deltagarna. När jag såg listan så trodde jag först att det var nån slags önskenamn, säger hon.

Riktiga idrottsgrenar

Inspelningarna av ”Superstars” drar igång nästa vecka i Fuerteventura på Kanarieöarna. Tävlingsprogrammet kommer att sändas i Kanal 5 under våren 2017. Till skillnad fråm SVT:s ”Mästarnas mästare” får deltagarna i ”Superstars” tävla i riktiga idrottsgrenar.

– Det ska bli kul att få se de här stjärnorna mäta sina krafter mot varandra i det de faktiskt hållit på med, om det är styrka eller snabbhet, att de får använda de egenskaper som gjort dem så bra som de är, säger Almenäs.

Värvades från TV4

Jessica Almenäs Almenäs värvades till Kanal 5 och Discovery Network i september efter att ha programlett ”Let’s dance” på TV4 sedan 2008. Hon har också lett ”Fotbollsgalan” ett flertal gånger och varit programledare för ”Nyhetsmorgon” och ”Biggest loser” i kanalen.

”Superstars” sändes på SVT 1975 och vanns då av stavhopparen Kjell Isaksson. 1996 togs formatet över av TV3 och det året stod Ingemar Stenmark som vinnare. TV3 sände också tävlingen under åren 2009 till 2011, segrade gjorde fotbollsspelaren Patrik Andersson, brottaren Martin Lidberg respektive utförsåkaren André Myhrer.

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV

/

Jessica Almenäs

LÄS VIDARE

Sanningen bakom ”Mythbusters”

ÄMNEN I ARTIKELN

Jessica Almenäs

Kanal 5