Viaplay

”Åreakuten” läggs ner – efter en säsong

Göran Gillinger: Vi hade planen till säsong två klar

Av: 

Hans Shimoda

Anna Shimoda

”Åreakuten”.
”Åreakuten”.

TV

Första säsongen blir också den sista.

Nu står det klart att Viaplay-serien ”Åreakuten” skrotas.

– Det är supertråkigt, säger Göran Gillinger som spelar en av huvudrollerna.

Det var i slutet av juni som ”Åreakuten” hade premiär på Viaplay. Originalserien utspelar sig i Åre och bland de bärande rollerna märks namn som Karin Bengtsson, Mårten Svedberg samt tidigare ”Rederiet”-stjärnan Göran Gillinger som spelar fjällräddaren Tomas. 

– Det är en jättekul roll och totalt olik mot vad jag har gjort förut, så jag vet knappt vad jag håller på med. Egentligen provfilmade jag för en annan roll, men sedan ringde de från produktionen och sa att de inte ville se mig i den rollen, utan i den som Tomas, förklarade Gillinger för Aftonbladet strax innan premiären.

Göran Gillinger i ”Åreakuten”.

”Känner mig inte klar”

Det sista avsnittet sändes på Viaplay så sent som i september och just nu visas serien även på TV3. Men nu står det klart att det inte blir en ny säsong och att ”Åreakuten” skrotas. 

I ett inlägg på sociala medier skriver Gillinger om det oväntade beslutet.

”Det är med sorg jag måste meddela att det inte blir något mer Åreakuten, tack alla som tittade”, följt av hjärtan och en tårögd emoji. 

När Aftonbladet når Gillinger berättar han hur tankarna går. 

– Vi fick besked i förrgår att det inte blir en till säsong, det är det enda jag vet. Det är supertråkigt, det hade ju varit kul att åtminstone få göra en vintersäsong i Åre. Jag känner mig inte klar med den rollen och det fanns massa roliga saker att utveckla. Vi hade planen till säsong två klar, vad den ska handla om och vad som ska hända. Vi hade enligt mig en väldigt bra och spännande plan för publiken. 

Göran Gillinger med fru Jenna Gillinger.

”Väldigt omtyckt”

Gillinger hymlar inte med att han är besviken.

– Det är jättetråkigt, jag hade gärna gjort en till säsong. Men så funkar tv-branschen, det är inte mycket att gnälla på. 

Var det ett oväntat besked?

– Ja, det var det. Serien har också varit väldigt omtyckt och uppskattad och jag har hört att den här gått väldigt bra. Jag har inte fått veta varför man väljer att lägga ner. Det blir lite platt fall och det känns tråkigt att inte kunna avsluta alltsammans och knyta ihop säcken. Vi känner alla att vi har mer att berätta. 

”Finns inte utrymme”

Aftonbladet har varit i kontakt med Susanne Nylén som är presschef på Nent Group.

”I dagsläget är det inte aktuellt med en ny säsong av Åreakuten, men med det sagt är det inte uteslutet att det kan ske längre fram. Vi är glada över alla tittare som uppskattat serien dels på Viaplay dels nu när den sänds på TV3”, skriver hon i ett sms. 

På frågan om varför blir svaret:

”Det sker alltid en avvägning av mixen av innehåll och just nu har vi en stor bredd framåt. I utbudet finns det i dagsläget inte utrymme för Åreakuten i vad som är planerat men återigen, man ska aldrig säga aldrig”.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Vimmel efter sista ”Rederiet” 2002. Bert-Åke Varg, Ola Forssmed, Göran Gillinger, Gaby Stenberg, Hans V Engström, Johannes Brost och Karin Falck.
Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV

/

Viaplay

LÄS VIDARE

15 heta tv-serier att streama i mars

ÄMNEN I ARTIKELN

Viaplay

Göran Gillinger

TV3

Viaplay (tidigare Nent)