Publicerad:
Uppdaterad:

Mörkt mysterium, kramgo musikhistoria och dansk familjeångest

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
Uppdaterad:
”The sinner”, ”Den svenska dansbandshistorien” och ”Vargen kommer”.
Foto: USA Network/Peter Lindgren, SVT/Michella Bredahl, DR.
”The sinner”, ”Den svenska dansbandshistorien” och ”Vargen kommer”.

VECKANS STREAMINGTIPS Kriminalantologin ”The sinner” fängslar igen. ”Den svenska dansbandshistorien” skildrar dansbandskulturens toppar och dalar. Och svåra frågor står i centrum i det danska familjedramat ”Vargen kommer”.

The sinner


Den pålitliga, alltid fängslande kriminalantologin ”The sinner” är tillbaka med en tredje säsong, som är som gjord för att fastna i direkt. Bill Pullman, som spelade mot Jessica Biel i den första omgången och Carrie Coon i den andra, är som vanligt polisen Harry Ambrose, och den här gången är det Matt Bomer (som just nu även är aktuell som en del i den perfekta ensemblen i Netflix gayfilm ”Oss pojkar emellan”) som gör den andra huvudrollen. Och mysteriet det handlar om, är en bilkrasch med dödlig utgång – som när den börjar utredas visar sig vara toppen av ett mycket mörkt och skevt isberg.
SVT Play. Nya avsnitt på fredagar


Den svenska dansbandshistorien


Förra året vid den här tiden gav SVT oss den härliga, folkbildande och initierade musikdokumentärserien ”Det svenska popundret”. Och den här hösten får vi ”Den svenska dansbandshistorien”. En programserie i sex delar om, som SVT väl ganska träffande uttrycker det, ”en lika älskad som föraktad musikstil”. Genrens storheter, som Christer Sjögren, Bert Karlsson, Charlotte Perrelli, Stefan Borsch, Kikki Danielsson, Magnus Carlsson och Olle Jönsson, berättar om storhetstiden, kriserna, kläderna och bråken, om föränderliga samhällsklimat – och om bokstaven z förstås. Klart man vill kolla.
SVT Play. Premiär i morgon


Vargen kommer


Starten var stark för det här danska dramat av Maja Jul Larsen (som tidigare jobbat med finserierna ”Borgen”, ”Arvingarna” och ”Follow the money”). En 14-årig tjej skriver en uppsats i skolan om sin styvfars våld. Läraren blir orolig och en rutinerad socialarbetare placerar omedelbart både flickan och hennes lillebror i en fosterfamilj. Men mamman förnekar att hennes nya karl slår vare sig henne eller barnen. Så, vem ljuger och vem talar sanning? Kniviga frågor och fint skådespel av bland andra Bjarne Henriksen och Christine Albeck Børge borgar för en komplex och engagerande familjehärva.
SVT Play. Nya avsnitt på söndagar


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: