Trailer och premiärdatum för Netflix ”Den osannolika mördaren”

Robert Gustafsson som ”Skandiamannen” i ”Den osannolika mördaren”.
Robert Gustafsson som ”Skandiamannen” i ”Den osannolika mördaren”.

TRAILER Nu finns ett premiärdatum och en första ordentlig titt på Netflix ”Den osannolika mördaren”, om Palmemordet.

Spara datumet: Den 5 november.
Då blir det nämligen premiär för Netflix serie om Palmemordet, ”Den osannolika mördaren”, med Robert Gustafsson i huvudrollen som Stig Engström, även och kanske mest känd som Skandiamannen.
Serien består av fem delar, och är baserad på Thomas Petterssons bok ”Den osannolika mördaren: Skandiamannen och mordet på Olof Palme”.
Wilhelm Behrman och Niklas Rockström (”Innan vi dör”, ”Kalifat”) har skrivit manus, regissörer är Charlotte Brändström och Simon Kaijser, och på rollistan finns utöver Gustafsson en radda kända namn. Som: Eva Melander, Mikael Persbrandt (som Hans Holmér), Peter Andersson, Joel Spira, Emil Almén, Shanti Roney, Torkel Petersson, Henrik Norlén, Lia Boysen, Magnus Krepper, Björn Bengtsson, Peter Viitanen (som Olof Palme) samt Cilla Thorell.
Så här skriver Netflix om handlingen:
Statsminister Olof Palme skjuten på öppen gata. Och en polisutredning som gick i sank. Vad hände egentligen den där natten i Stockholm? Och vem var Stig Engström, personen som utpekades som gärningsmannen?
Den svenska dramaserien är en fiktiv tolkning av hur Stig Engström, den grafiska designern som utpekades som den troliga gärningsmannen till mordet på statsminister Olof Palme, lyckades gäcka rättvisan ända fram till sin död genom en kombination av fräckhet, tur och polisens handfallenhet. Vad vet vi om Stig Engström? Och hur kunde polisen låta honom komma undan, trots att de hela tiden var honom på spåren? Mordet var illa planerat, Engström gjorde allt fel från början och nästan ingen trodde på hans lögner om vad han egentligen gjorde under den ödesdigra kvällen i Stockholm år 1986.
Och här är den nysläppta, första längre teasern:


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE