En uppvärmd konserv med burkskratt

”How I met your mother”-spinoffen har kommit till Sverige

”How I met your father”.
”How I met your father”.

TV-RECENSION ”How I met your father” är inte den allra gräsligaste sortens sitcom. Men den billigaste sortens nostalgibete.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

How I met your father

Disney+

Av Isaac Aptaker och Elizabeth Berger, med bl a Hilary Duff, Chris Lowell, Francia Raisa, Suraj Sharma, Tom Ainsley, Tien Tran, Kim Cattrall.


ROMANTISK SITCOM Ingen vill veta hur du träffade din sons pappa. Det är bara den överhettade nostalgiindustrin som har tvingats börja jobba med allt kortare intervaller, och numera desperat gräver upp gamla tv-lik som knappt har hunnit kallna.

Det tänker jag när Kim Cattrall, visserligen på hugget som alltid, dyker upp som rollfiguren Sophie för att, i vad som ska föreställa vara år 2050, berätta för sin vuxna son om hur hon träffade mannen som skulle komma att bli far till hennes barn.

Ja, det är alltså Carter Bays och Craig Thomas långkörarsitcom ”How I met your mother” som har ynglat av sig, åtta år efter sin nedläggning. 

Och upplägget är alltså detsamma, fast med ombytta könsroller.

Hilary Duff gör huvudrollen som den yngre Sophie. En fotograf som har avverkat den ena Tinder-dejten efter den andra i 2020-talets New York. En ogästvänlig plats för hopplösa romantiker.

På väg till ännu en dejt träffar hon den cyniske Uber-chauffören Jesse (Chris Lowell) och barägaren Sid (Suraj Sharma) – som bor tillsammans i en väldigt bekant lägenhet.

Med i det gäng som snart bildas är även Sophies bästa vän Valentina (Francia Raisa) och hennes nya kille; en aristokratisk britt med noll koll på det moderna amerikanska samhället (Tom Ainsley). Samt Jesses lesbiska adoptivsyster (Tien Tran).

”How I met your father” är absolut inte den gräsligaste sortens sitcom. Duff har charm, och kemin i kärntruppen sitter skapligt redan från början.

Men det är en poänglös sitcom. En uppvärmd konserv med skratt på burk, som inte bara är fantasilös och daterad på alla fronter, utan dessutom sentimental.

Isaac Aptaker och Elizabeth Berger verkar ha antagit att det räcker med att slänga in en homosexuell karaktär och ett par icke-vita skådespelare för att plocka pigghetspoäng.

De hade fel.


”How I met your father” har premiär på Disney+ den 11 maj.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE