Succé-Sanna klar för nästa års allsång

avErik Åberg

Sanna Nielsen fortsätter som allsångsledare nästa sommar.

Det avslöjade programledaren under direktsändningen av finalprogrammet.

– Det känns fantastiskt roligt, säger hon.

”Allsång på Skansen” är slut för i år. Men nästa sommar är programmet tillbaka och så även programledaren Sanna Nielsen.

Under finalprogrammets sista låt avslöjade Sanna att hon fortsätter som programledare nästa år. Beskedet togs emot med jubel från publiken som senare gick över till att skandera Sannas namn.

– Det kändes väldigt naturligt att tacka ja måste jag säga. Det kändes bara så självklart att vi ska göra detta en gång till. Det har varit en härlig sommar, så varför inte, säger hon.

Skrev kontrakt under dagen

Bara timmar innan tisdagens direktsändning skrev Sanna Nielsen på kontraktet för en säsong till. Det skedde i programmets replokal och försökte hållas så hemligt som möjligt. Men det har länge spekuleras kring Sannas fortsättning i programmet.

– Klart det funnits en dialog om en säsong till, men inte den där riktiga frågan. Allting blev klart i dag, vilket är roligt tycker jag, säger hon.

Per Rådelius, projektledare för ”Allsång på Skansen” säger att det funnits tankar om att fortsätta med Sanna som programledare redan från första början - men att det inte varit självklart.

– Vi har naturligtvis haft en dialog om det, för att lösa saker som ska lösas när man skriver kontrakt så att alla vet vad de skriver på, säger han.

Hyllad debut

Sanna Nielsens debut som allsångsledare har hyllats från flera håll under sommaren. Speciellt från publiken som tisdag efter tisdag visat sitt stöd. Något Sanna tar med sig efter säsongsavslutningen.

– Publikens jubel, det kommer jag vakna till om nätterna, säger hon.

Och jublet under finalprogrammet gick inte att klaga på.

– Det är final och folk är extra taggade men jag måste säga att det varit en grym stämning hela säsongen. Jag går och lägger mig varje kväll och blir lite förvånad och chockad över att folk ger så mycket av sig själv varje tisdag, säger Sanna Nielsen.

Revykarriär

Innan Sanna kliver upp på Sollidenscenen på Skansen igen går det bland annat att se henne på Oscarsteatern där hon är aktuell i rollen som revyprimadonna i föreställningen ”Oscarsrevyn”. En teater som hon repeterat samtidigt som hon lett ”Allsång på Skansen”.

– Jag tycker det funkat väldigt bra. Det är ganska skönt att byta och få lite kontraster. Det har varit allsång hela sommaren och under de två sista veckorna har jag gått in och repat på teatern, jag är glad att det funkat bra, säger hon.

I finalprogrammet gästades Skansen av Zara Larsson, Peg Parnevik, Lill Lindfors, John Lundvik, Frances och Tensta gospel choir.

ARTIKELN HANDLAR OM