Making a murderer

”Making a murderer” kan få en till säsong

Av: 

Linnéa Borgert

TV

”Den här historien är uppenbarligen inte slut”

Netflix-dokumentären ”Making a murderer” kan få en andra säsong, skriver Variety.

Seriemakarna vill fortsätta följa Steven Avery och hans systerson Brendan Dassey.

– Ur vårt perspektiv är den här historien uppenbarligen inte slut, säger Laura Ricciardi.

Dokumentärserien ”Making a murderer”, där vi får följa Steve Avery som dömts till livstids fängelse för mord, har väckt enormt mycket uppmärksamhet. Nu säger Laura Ricciardi och Moira Demos, som har skrivit och regisserat serien, att det kan bli en andra säsong.

Ricciardi och Demos har till och med påbörjat processen, berättade de under en paneldiskussion i New York, enligt Variety. De har pratat med Steve Averys nya advokat, Kathleen Zellner, för att undersöka om de  kommer kunna fortsätta filma.

”Finns två möjliga utfall”

Seriemakarna menar att historien om Steve Avery och hans systerson Brendan Dassey, som också dömdes för inblandning i mordet, är långt ifrån slut.

– Det är verkliga livet och deras fall pågår fortfarande. Vi har ingen aning om när domaren kommer att fatta ett beslut i Brendans fall. Det vi vet är att det finns två möjliga utfall - att domaren släpper Brendan fri eller att det blir en ny rättegång. Om det blir en betydande utveckling skulle vi vilja fortsätta att dokumentera fallet, säger Laura Ricciardi.

ANNONS EXTERN LÄNK

Upptäck höstens nyheter från Carin Wester – handla hos Åhléns här

Åhléns

Publisert:

LÄS VIDARE

”Making a murderer” – det här gör de i dag

ÄMNEN I ARTIKELN

Making a murderer

Netflix