Låga tittarsiffror bakom ”Brottsplats Sveriges” paus

avFilip Joelsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Hasse Aro mycket viktig för oss”

1 av 2 | Foto: Hasse Aro i ”Brottsplats Sverige”

TV4:s krimsatsning ”Brottsplats Sverige” tar en paus.

Nu berättar kanalen att låga tittarsiffror ligger bakom beslutet.

– Det har gått väldigt mycket upp och ner och nu behöver vi fördjupa oss i hur vi går vidare inom crime-genren, säger Anna Rastner, programchef på TV4-gruppen.

I går skrev nöjesbladet att TV4:s storsatsning ”Brottsplats Sverige” tar en paus på obestämd tid, vilket Resumé var först att rapportera.

Nu berättar TV4 att låga tittarsiffror ligger bakom pausen – ett snitt på 600 000 per avsnitt bedöms inte vara tillräckligt.

– Brottspalts Sverige har knuffats undan lite av olika sportevenemang som pågått under våren vilket kan ha skadat kontinuiteten och tittarsiffrorna har gått väldigt mycket upp och ner. Nu behöver vi fördjupa oss i hur vi går vidare inom crime-genren, för det tänker vi göra, säger Anna Rastner, programchef på TV4-gruppen.

”Han är Mr Crime”

Enligt Anna Rastner behöver Hasse Aro, som efter 23 år som programledare för ”Efterlyst” bytte till TV4 för att leda just ”Brottsplats Sverige”, inte vara orolig för framtiden.

– Vi tycker att genren ”crime” är otroligt spännande och kommer definitivt att fortsätta inom den. Det vi tittar på nu är hur vi ska gå vidare. Och Hasse är ju Sveriges ”Mr Crime” och en jätteviktig profil för oss, så hur vi än väljer att gå vidare är han en otroligt viktig komponent, säger Anna Rastner.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Hasse Aro

TV4