”Det blir tufft mot Solsidan”

TV

Peter Settman är rädd för första floppen.

Foto: Sanningens Minut I morgon är det premiär för SVT:s nya satsning ”Minuten”. Ett tävlingsprogram som gjort succé i USA, men programledaren Peter Settman är orolig för konkurrensen. ”De första gångerna kommer vi att regera. Sen kommer ”Solsidan” säger han.

Lekprogrammet ”Minuten” har gjort succé i USA.

Men Peter Settman är osäker hur det kommer att gå i Sverige.

– Mot ”Solsidan” blir det en tuff match, säger programledaren.

Foto: Gängen i Solsidan.

I kväll börjar SVT:s nya storsatsning ”Minuten”. Lekprogrammet började sändas i USA för ett år sedan och har gjort succé. Endast vardagsprylar används i tävlingarna. Men är svenskarna redo för sopkvastar och spaghetti-strån i tävlingsprogram? Programledaren Peter Settman, 41, är tveksam.

– De första gångerna kommer vi att regera. Sen kommer ”Solsidan” och då blir det en tuff match. Det är ett nytt format och det går bra runt om i världen. Men man vet aldrig, säger han.

I programmet tävlar de 20 deltagarna enskilt. Högsta potten efter tio grenar är 250 000 kronor. Peter Settman tror att kvinnor har lättare att klara utmaningarna.

Lättsårade killar

– Jag tycker generellt att tjejer hade lättare att hålla koncentrationen. Det kom in rätt många supertuffa killar, men de fick sig snabbt en smäll när det gäller självsäkerheten. De var mer lättsårade än tjejer, som det är i verkligheten, säger han.

Chockad stekare

Peter Settman beskriver en deltagare som särskilt speciell.

– Det var lite extremt när det kom in en stekare från ingenstans. Han är verkligen en karikatyr och blev nog chockad över hur det gick, säger han.

Peter Settman har lett stora dragskeppet ”Så ska det låta”, alltid med skyhöga tittarsiffror. Det här är något helt annat. I ”Minuten” ska vanliga människor tävla med prylar från kök och vardagsrum.

”Partylekar”

Varför gör du det här?

– Det här programmet är väldigt öppet för alla. Det var just det jag gick i gång på, säger han.

Peter Settman fick cheferna på sig när han tog väl enkelt på vardagstemat.

– Jag kallar det partylekar, men då blev de så arga på mig. Det kanske kan kännas slarvigt och enkelt men för mig är det just partylekar, säger han.

I kväll, 20.00: Minuten