– Vi vill göra en gala ihop

avMartin Gustafsson, Niklas Strömberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Berghagens plan: Välgörenhet med hela succégänget

Foto: Hoppas få sjunga Snart kan de vara förenade igen. Lasse Berghagen planerar en stor välgörenhetsgala med Petter, Christer Sandelin, Plura, Lill-Babs, September och Thomas Di Leva.

Efter framgångarna med ”Så mycket bättre” – nu planerar artisterna för en välgörenhetsgala.

– Hela gänget är jättepositivt, säger Lasse Berghagen.

Foto: Lasse Berghagen.

Deltagarna i ”Så mycket bättre” i TV4 kan inte få nog av varandra efter succén.

Nu har man planer på en välgörenhetsgala på initiativ av Lasse Berghagen, 65.

– Det finns en otrolig lycka efter det här programmet, vi har kontakt med varandra hela tiden. Vi sms:ar och mejlar och då kände jag att det vore kul att göra något ihop igen, säger Lasse Berghagen.

Lill-Babs har projekt

Tanken är att pengarna ska gå till skolbyggen i Amazonas. Ett välgörenhetsprojekt Lill-Babs, 72, är väldigt involverad i.

– Pengarna är öronmärkta för det här projektet och hon har varit där och sett skolorna. Det är vattentätt, det finns ingen vd som tankar av alla stålarna vilket är ganska vanligt i dag, säger Lasse Berghagen.

Förhoppningen är att hålla galan i Berwaldhallen eller Konserthuset i Stockholm. Och kanske kan det bli mer än ett tillfälle.

”Kan vara kaxigt”

– Jag har ju varit med 46 år i den här branschen och säljer vi ut en gala så kan vi ju göra en till eftersom pengarna går till något vettigt, men det kanske är dumt att vara kaxig, säger Lasse Berghagen.

Alla deltagarna har fullt upp i höst men den bli verklighet sent i vår.

Suget efter låttolkningarna i programmet har varit stort och för att möta efterfrågan har ett par låtar nu släppts digitalt.

Lasse Berghagen har inte varit med om liknande reaktioner sedan han var programledare för ”Allsång på Skansen”.

TV4: Spännande

– Jag har ju varit bortskämd med ”Allsång på Skansen” som hade en jättepublik. Var jag än gick så möttes jag av människor som pratade om programmet, nu är jag där igen, jag går två meter och så kommer det fram folk. Det är för att det är värme, ingen mobbning och man tittar med hela familjen. Jag är jätteglad att jag tackade ja och fick göra det här, säger han.

TV4 har fått idén presenterad för sig, men har ännu inte tagit något beslut om man ska medverka.

– Lasse har presenterat idén men vi har inte hunnit längre än så. Men jag tycker naturligtvis det låter spännande, säger Matilda Snöwall, exekutiv producent, för programmet.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM