Markoolio: Visst har jag haft groupies

Publicerad 2013-05-31

Markoolio om kvinnliga fans och krognotan på 75 000 kr

Las Vegas 2006.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo leker gissningslek med pokerproffs om en krognota – på 75 000 kronor.

– Jag var så rädd att jag höll på att skita på mig, säger han.

”Har inte legat” När Markoolio pussade Andreas Lundstedt vänskapligt på en klubb stod det snart om ”det nya paret” i Hänt extra. ”Vi har inte legat med varandra direkt”, säger han.

Du börjar närma dig 40, ­kommer du att krisa?

– Nej, jag har hunnit med så mycket ­sedan jag var 23. Jag skulle i princip kunna sätta mig ner på en brygga och fiska och kunna tänka tillbaka på hur mycket jag ­faktiskt har varit med om.

Har du haft en kris?

– När jag fyllde 30. Jag tänkte ”när ska jag bli vuxen, gå i kostym och prata vuxet? Är jag normal när jag fortfarande gillar pubertetshumor?” Det var jag. Jag ber fortfarande­ min dotter Moa dra mig i fingret när jag pruttar och sånt.

Hur många gånger har du ångrat att du valde Markoolio som artistnamn?

– Jag har faktiskt inte det. Jag har levt med det och tycker att det är rätt roligt när folk ­kallar mig Markoolio i privata sammanhang. Det blir så konstigt när någon bara ”hur mår du Markoolio?”. Då skrattar jag.

Vad är det konstigaste du hört om dig själv?

– Att jag skulle vara tillsammans med Andreas Lundstedt. Vi spelade ihop i ­”Saturday night fever” och var på nattklubb en kväll där vi vänskapligt pussade varandra. Sedan stod det om ”det nya ­paret” i Hänt extra. Vi började asgarva. Det är ­inte så att vi legat med varandra direkt och alla som känner mig vet att jag inte tycker om andra män på det sättet.

Har du haft groupies?

– Absolut, men mer i mina yngre dagar när jag spelade på nattklubbar. Jag gick från att inte vara helt uppskattad av kvinnor till att vara det på ett helt annat sätt, så det är klart det hände. Det var lite rock ’n ’roll då.

Vilken är din dyraste krognota?

– Jag var i Las Vegas 2006 samtidigt som poker-VM och gick ut med tio av de här unga pokerproffsen en kväll. Notan var på 75 000 kronor och tjejen i sällskapet fick ta en sedel som hade ett serienummer och ­sedan skulle vi i turordning gissa vilket ­serienummer det var mellan 0-99. Den som åkte på att gissa rätt fick betala notan. Jag var så rädd att jag höll på att skita på mig. Men jag klarade mig.

Hade du haft råd att ­betala den?

– Jag tror det. Men det ­hade väl blivit ”måste ­hämta kortet på rummet ” och sedan hade jag låst in mig och tagit ett annat plan hem. Eller så hade jag fått ringa min manager och bett honom sätta in mer ­pengar.

Brottsregistret

”Jag var lite stökig när jag var 17–18 och hamnade i trubbel med rättvisan efter en blöt utekväll. Jag åkte dit för något slagsmål som jag var med i.”

”Jag struntade i lumpen första gången jag blev inkallad. Sedan gick det ett år, jag åkte till Finland med en kompis, när vi gick av båten var vi sena och de ville kolla upp oss för att de trodde att det var något skumt med oss. Då blev jag tagen och militärpolisen kom och hämtade mig och skickade mig till en konstig cell. Där satt jag inlåst i tre ­dagar i pyjamas med en finsk bibel. Det var riktig ångest.”

”Jag snattade i en ­ser­vicebutik när jag var ­liten. Jag var livrädd att de skulle ringa morsan.”

”Ingen ängel”  Oscar Zia tror att många ser honom som en snäll och söt kille. ”Men jag har inte bara varit en ängel. Jag har varit jävligt jobbig”, säger han.

Zia om bögrykten - och när han nästan gjorde sin bror blind

Söt helyllekille på sexton bast.

Tror ni ja.

Men Oscar Zia har suttit i bil med en langare, kan tänka sig att stjäla en annan ­killes tjej och har nästan gjort sin bror blind med ett mynt.

När ljög du senast?

– Jag ljuger när jag inte orkar träffa folk. Då säger jag att jag ”måste plugga”. Det är mest sådant småljug, för jag vill inte ­framstå som att jag inte pallar träffa någon.

Men du är ju inte en sådan som pluggar, så går folk verkligen på det?

– Ja …

Ljuger du igen nu?

– Ja. (skratt)

Det här börjar ju bra. Hur mycket ångest fick du när du åkte ur ”X factor”?

– Jättemycket. Jag trodde att mitt liv var över. Men så fattade jag snabbt att inget händer över en natt.

Googlar du dig själv?

– Ja. Jag brukar gå in på Flashback och då blir jag helt fast. De diskuteras om jag är bög och om jag kan sjunga eller inte. Jag ­läser allt och kan sitta där i flera timmar.

Hur ser du på bögryktena?

– Alla killar som blir offentliga får ju det. Det är något jag får ta. De som hatar vill ­bara komma med grejer de tror att de vet, som de egentligen inte vet någonting om. Men samtidigt ”haters’ gonna make you ­famous”.

Vem hånglade du med sist?

– Oklart ... Jag kan inte säga vem.

Varför?

– För att det känns konstigt att hänga ut folk.

Skulle du kunna stjäla en annan killes tjej?

– Ja... eller det beror på vilka grunder jag gör det.

Har du druckit alkohol?

– Ja. Och alltså, jag är helt emot langare, men en gång tvingade en kompis in mig i en bil med en langare. Så satt den personen där och ville ha 250 kronor. Det var det ­värsta jag varit med om, jag ­hade panik.

Vad är det första du ska ­göra när du fyller 18?

– Ta körkort. Sedan ska jag se till att jag har pengar så jag kan köpa en cool bil där jag kan skriva Oscar på registreringsskylten.

Alltså det här med att du inte kan prata samtidigt som du går. Vad är det med det?

– Det går bara inte. Det blir sluddrigt och folk hör inte vad jag säger och jag blir stressad. Jag klarar inte det. Jag kan inte tänka på vad jag säger samtidigt.

Hur hysteriska är dina fans?

– I Norrköping så svimmade en tjej. Hon satt bakom scenen och grät och en ­ambulans kom. Och då visste jag inte vad jag skulle göra. Jag kunde inte gå fram till henne för uppenbarligen hade hon svimmat av att jag bara gick upp på scenen. Det är så ­absurt.

Tror du att alla ser dig som en snäll och söt kille?

– Ja, men jag har inte bara ­varit en ängel. Jag har varit ­jävligt jobbig. Jag är bara snäll mot dem jag tycker om.

Brottsregistret

”En gång när jag var ­liten snodde jag lösgodis från en kiosk. Jag gick in och tog det som hade ramlat ner i rännan och gick ut igen.”

”I femman fuskade jag på mitt nationella prov i engelska. Jag suddade ut alla svaren och skrev in de rätta. Av någon anledning hade vi kvar proven framför oss när vi gick igenom svaren med ­läraren. Så jag fick ­”excellent”.”

”Jag var taskig på nätet och låtsades vara en ­annan person mot en tjej. Det har jag inget bra samvete över.”

”Jag var rätt aggressiv som barn. En gång höll jag på att göra min bror blind genom att kasta ett mynt alldeles vid ögat på honom när jag blev sur.”

Fakta

Namn: Oscar Zia.

Ålder: 16.

Bor: Svedala.

Yrke: Artist.

Familj: Mamma, pappa och fem syskon.

Aktuell: Som finalist i ”Let’s dance” på TV4.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln