”Jag hade kunnat förbereda mig bättre”

avFrasse Levinsson

Hästbonden Pontus Hugosson om de pinsamma dejterna

1 av 4

”Snygg-Bonden” Pontus Hugosson var riktig mallig inför speed-dejtingen.

Men när det väl var skarpt läge uppstod flera pinsamma tystnader.

– Jag hade kunnat förbereda mig mycket bättre, säger Pontus Hugosson.

I kvällens ”Bonde söker Fru” på TV4 fick bönderna träffa sina beundrarinnor för första gången. Pontus Hugosson, 25, som fått rekordmånga brev, trodde att det skulle vara en lätt match.

– Det är inget nytt att prata med tjejer. Så jag tror det kommer gå bra. Jag är ganska kaxig där, men jag tror verkligen det kommer fungera bra, säger Pontus Hugosson i programmet.

Pinsamt tyst i flera dejter

Men det blev inte riktigt som Pontus hade tänkt sig.

Det blev pinsamt tyst i flera av dejterna och en märkbart besvärad Pontus hade svårt att hitta samtalsämnen.

– När det väl drog i gång där så blev det väl att man blev lite nervös. Det blev lite plötsligt också. Jag var inte alls beredd på att jag skulle reagera så. Så jag kunde inte riktigt vara så kaxig därinne, säger han.

Dejten Annie försökte lätta upp stämningen med att berätta att deras parnamn skulle vara ”Ponny”. Pontus Hugosson förstod inte alls vad hon menade.

– Jag är dyslektiker och har inte så lätt med bokstavering. I och för sig vet jag att ponny stavas med y. Sedan förstod jag inte riktigt vad ett parnamn innebar. När hon förklarade förstod jag lite, men inte hur det kunde bli ”Ponny”, säger han.

Svårt säga varför han valt tjejerna

Flera av Pontus tjejer försökte bryta tystnaden med att fråga varför Pontus hade valt ut just deras brev. En fråga som han hade svårt att besvara.

– Jag hade kunnat förbereda mig mycket bättre. När man väl kom in där blev det så mycket tankar och mycket att ta in på samma gång så man blev lite förvirrad. Om jag hade förberett mig lite mer tror jag att det hade blivit lite bättre, säger han.

Vad kände du när speed-dejtningen var över?

– Skönt att den delen var klar. Men jag kände också efteråt att jag visste ganska väl hur jag ville gå vidare med mina val, säger Pontus Hugosson.

ARTIKELN HANDLAR OM

TV4