Adam Alsing ska leda nya dokusåpan "Masterplan"

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Två deltagare lägger sina liv helt i tv-redaktionens händer. Det är konceptet för "Masterplan", höstens nya dokusåpa.

Nu är det klart att Adam Alsing leder programmet i Kanal 5.

Adam Alsing leder dokusåpan "Masterplan".
Foto: MAGNUS WENNMAN
Adam Alsing leder dokusåpan "Masterplan".

Adam Alsing komer att vara programledare för de direktsända pratshowdelarna som sänds en gång i veckan. Upplägget känns igen från "Big Brother", men sen slutar likheterna. De två deltagarna kommer att få olika uppdrag via sms från mastern, en hemlig person. Uppdragen kan vara av helt skilda karaktärer, från roliga och lätta till betydligt tyngre.

- Jag kan inte avslöja uppdragen, de som ska vara med läser ju tidningar, men det kan vara stort och smått, riktigt tunga som att byta jobb till att köpa husdjur.

Succé i Portugal

Programmet har gjort succé i Portugal och nu ska Sverige, USA och Holland producera programmet som från början är ett holländskt format. Till skillnad från "Big Brother" kommer man att promenera runt på stan med sina kamerateam och vara mitt ibland folk.

"Jäkligt fränt"

- Det kommer bli så jäkla fränt. När man sitter på ett fik så går Pelle/Stina förbi ute på gatan. Sen går du hem och då ser du dig själv på tv på kvällen, säger Adam.

Skulle du kunna tänka dig själv att vara med?

- Nej, nej, nej. Tänk om man får ett uppdrag från mastern som är jobbigt. Nej, jag måste planera, det ska vara ordning och reda. Men jag är full av beundran för dem som ställer upp och jag älskar att leda programmet.

Corinna Björk

Publicerad: