Hårdrocken – hett samtalsämne bland läsarna

TV

Många av Aftonbladets läsare kände sig manade att ge sin åsikt i ”Tyck till”-diskussionen kring SVT:s hårdrockssatsning ”Rundgång” och om hårdrock i allmänhet.

Två läger utkristalliserades snabbt – de som gillar hårdrock och de som föredrar andra musikgenrer.

Onsdagens eftersnack med huvudfrågan ”Hårdrock – bra musik eller ondskefullt skrän” genererade mängder med inlägg. Majoriteten av tyckarna hyllade hårdrocken, men det fanns även de som tyckte som Fredrik Virtanen i dennes blogg, att hårdrock är ”befängd musik”.

”Rundgång” behövs

Om man får tro kommentarerna i kvällens eftersnack finns ett behov av ett renodlat hårdrocksprogram i en av de stora tv-kanalerna. ”Rundgång är ju suveränt, äntligen lite hårdrock”, ”Tycker att det är skitbra med lite metal i tv-rutan” och ”Att SVT visar ett program om hårdrock är bra. Synd att det inte finns fler kanaler/program om hårdrock”, löd ett par av kommentarerna.

”Hårdrock är bra för själen”

Hårdrocksälskarna var många i kvällens eftersnack och så här skrev ett par av dem: Hårdrocksbruden: ”Hårdrock är bra för själen”, Rockflickan: ”Hårdrock gör livet värt att leva”, Slicker: ”Riktig hård rock är den musik som frigör mest energi”.

”Kvalificerat oljud”

Fredrik Virtanen gick till angrepp mot hårdrocken i sin blogg och Aftonbladets proffstyckare fick många mothugg, men också medhåll. Så här skrev ett par av dem som inte diggar hårdrock: Drögen: ”Det är i många fall kvalificerat oljud”, Djungel: ”Ett oljud som bara ger huvudvärk”, Hata hårdrock: ”Bara en massa bonniga stereotyper som gillar hårdrock”?

Jim Jaber