”Jag är ju inte Michael Nyqvist”

avEmily Asserbäck

TV

Från sommarlovsmorgon till miljonpublik på primetime.

Henrik Johansson, 33, fick drömrollen i SVT:s dramasatsning ”Livet i Fagervik”.

– Jag är ju inte Michael Nyqvist, hur fan kan jag få en sån här roll? säger han.

Henrik Johansson och Maria Sid spelar advokaten Johan och receptionisten Annika i tv-serien ”Livet i Fagervik”.

Den tillknäppte paragrafryttaren Johan Karlsson i ”Livet i Fagervik” är en roll som skådespelaren Henrik Johansson är otroligt tacksam för.

– Det var en sinnessjuk upplevelse. Jag är ju en nobody, ingen som man känner till.

Efter studenten tog Jönköpingskillen Henrik Johansson steget in i skådespelarvärlden. Han började på en folkhögskola och en tid senare fick skådespelaren Morgan Alling, 41, honom att söka in till scenskolan.

– Jag var med i en teatersporttävling som Morgan Alling var konferencier för. Efter att vi hade tävlat kom han fram och sa ”fan du borde söka till scenskolan”.

Kändistätt

Efter att ha sökt in fem gånger fick han slutligen napp på scenskolan i Malmö. Fyra år senare fick han jobb i SVT:s sommarlovsprogram ”Badeboda bo”. Av en slump fick han provfilma för ”Livet i Fagervik”.

Serien kantas av den svenska skådespelareliten. Ola Rapace, Cecilia Frode, Loa Falkman, Stina Ekblad och Leif Andrée är några vi sett i den lilla byn.

– Ibland fick man nypa sig i armen ”där sitter ju Loa Falkman och drar en vits”. Han var jätterolig och bjöd på sig själv så in i helvete, säger Henrik Johansson.