Ola gör nytt ”Wild kids”

TV

Lindholm leder djungelsåpan – och ”Lilla Melodifestivalen”

Klaustrofobi och djävulskap präglar den fjärde säsongen av SVT:s ”Wild kids”.

Men succéprogrammet ska inte förknippas med grannkanalens ”Robinson”-hysteri.

– ”Robinson” är den vidrigaste tv man kan ägna sig åt, säger programledaren Ola Lindholm, som i höst också leder ”Lilla Melodifestivalen”.

I augusti väntar tre veckors inspelning av en fjärde säsong av miljonpubliksuccén ”Wild kids”. Skog och sjö har bytts ut mot skärgård och hav i Furuviksparken utanför Gävle.

Samtidigt pumpar grannkanalen TV4 ut två överlevnadssåpor – ”Robinson” och ”Kändisdjungeln”.

– Det växer upp en generation med barn nu som kallar ”Robinson” för ett ”Wild kids för vuxna”. ”Wild kids” är större än vad ”Robinson” någonsin kommer att bli, säger Ola Lindholm.

”Fruktansvärt läskigt”

Miljöbytet är inte den enda förändringen i ”Wild Kids”, som sänds nästa vår.

– Boendet för barnen kommer vara helt annorlunda, mycket klaustrofobiskt och fruktansvärt läskigt. Barnen vi har plockat ut har en resa att se fram emot. Det kommer inte att framgå i tv hur läskigt det är för dem.

Han ler och fortsätter:

– Det blir hardcore. Efter tre säsonger vet vi vad en elvaåring klarar av. Vi kommer att dramatisera mer och utsätta dem för mer djävulskap än tidigare.

Efter tre veckor som Indiana Jones börjar förberedelserna inför att leda ”Lilla Melodifestivalen” den 2 oktober i SVT Barnkanalen.

Skruvar till det

I rutan kan tittarna förvänta sig flera klädbyten, glamour och vingar.

– Vi ska skruva till det i år, det ska vara glamour. Jag vill gärna flyga på stora vingar som Pegasus. Det blir en helt annan sida av ”Wild kids”-Ola. Den andra Ola kommer att vara Babsan möter Elvis.

I år gör SVT:s dubbelaktuelle Ola Lindholm sitt femtonde år i tv-rutan.

Han funderar på sina svagheter och styrkor:

– Min största svaghet är väl att jag, ur ett karriärperspektiv, inte tycker tv är så viktigt. Det var skitviktigt för mig för tio år sedan men inte längre. Att jag har jobbat i femton år är väl min styrka.