TV

Åsa hängs ut i killtidning

Av: 

Ylva Niklasson

TV

Café publicerar lättklädd bild på tv-doktorn – 11 år efter att de togs: Det är fult

I dag är hon en aktad programledare i SVT.

Nu kör killtidningen Café en repris på hennes 11 år gamla utvikningsbild.

– Det är jobbigt att vara helt bakbunden, de där bilderna räcker för att folk ska döma mig som person, säger tv-doktorn Åsa Vilbäck.

Bilderna på Åsa Vilbäck, endast iklädd trosor och en svart genomskinlig negligé, togs efter att hon varit med i ”Robinson” 1997. Nu publicerar tidningen Café bilderna igen – utan att ha frågat Åsa.
Bilderna på Åsa Vilbäck, endast iklädd trosor och en svart genomskinlig negligé, togs efter att hon varit med i ”Robinson” 1997. Nu publicerar tidningen Café bilderna igen – utan att ha frågat Åsa.

I nya numret av Café publiceras en tillbakablick av dokusåpan ”Robinsons” tidigare ”sexsymboler”.

Förutom avklädda bilder på Emma Andersson och Anna Lundh har Åsa ”Dr Åsa” Vilbäck tillägnats en helsidesbild endast iförd trosor och en svart genomskinlig negligé. Bilden togs efter hennes medverkan i ”Robinson” 1997.

– Jag tycker att det är väldigt fult av Café, det känns taskigt. En reporter kontaktade mig för cirka tre veckor sedan. Han sa att de skulle skriva några tillbakablickar, men aldrig att de skulle köra den där gamla bilden. Då hade jag vägrat att prata med dem, säger hon.

”De bjöd på sprit”

Nu är Åsa utbildad läkare, har forskat i medicin i USA och leder den populära tv-serien ”Dr Åsa” i SVT.

– Jag ångrar så mycket att jag ställde upp, men det går inte att göra ogjort. De utnyttjar att man har dålig koll när man är ny i offentligheten. När jag fick frågan lovade de att det skulle bli fint och inget naket, och jag kände att det var skillnad på Slitz och Café. Jag såg det inte som ett utvik, säger hon.

Hon minns tydligt dagen som bilderna togs.

– Jag kom dit och de bjöd på sprit, men jag dricker inte. De undrade om jag var intresserad av att ta riktiga nakenbilder, då sa jag nej.

Åsa är besviken på Café, men även på sig själv.

– Det var korkat av mig. Jag var naiv och får skylla mig själv. Till alla andra tjejer, tänk er noga för! Själv tyckte jag att det var oskyldigt då, men sedan har man ingen kontroll av vilka, och i vilket sammanhang, bilden kommer att användas.

Tänker inte titta

Åsa säger att hon inte kommer att titta i nya Café, och bara låtsas som att den inte finns.

– Det är jobbigt att vara helt bakbunden, de där bilderna räcker för att folk ska döma mig som person.

Fredrik Helmertz, ansvarig utgivare för Café, tycker inte att publiceringen är anmärkningsvärd.

– Vi återpublicerar gamla bilder ett par gånger per år, så gör alla tidningar. Vi har ett stort bildarkiv. Det är bilder som en gång har godkänts, säger han.

”Skulle bli omöjligt”

Övervägde ni att tala om för Åsa att ni tänkte återpublicera bilden?

– Vi fann ingen anled-ning att fråga henne specifikt om det. Om vi ska inhämta ett godkännande varje gång vi vill publicera en bild blir det till slut omöjligt att jobba, säger Helmertz.

ANNONS

Spara 369 kr nu, streama HBO Max hela året!

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Publisert: