Under samma tak

Tittarna hårda mot SVT:s nya realitysåpa

Av: 

Rebecka Ljung

TV

Yohios ex-bandkompis hyllas

”Hemskt” och ”respektlöst”. Så låter det på Twitter.

Orsaken är SVT:s nya ålderskrock ”Under samma tak”.

Kritiken är blandad, men deltagaren Seike, 24, kärleksbombas.

Bara en tiondel av Nöjesbladets läsare har i skrivande stund röstat positivt på sajten, om kvällens premiär av ”Under samma tak” i SVT.

I realityserien bor fem seniorer över 70 och fem mer och mindre bortskämda vuxna under 30 ihop på en herrgård, under tre veckor.

Ett riktigt socialt experiment, alltså. Generationsklyftan gör att det är bäddat för bråk – och för lärdomar.

”Hemsk” och ”respektlös”

I sociala medier syns också en brant klyfta, mellan för- och emotlägren. Vissa verkar tycka att ”Under samma tak” är slöseri med tv-licensen. ”Får inte fram ord, gapar mest o kippar efter andan” – så känner twittraren MissAnnaPassad efter första avsnittet.

Hon får medhåll av signaturen Dondasha, som tycker att såpan är ”hemsk att titta på” och så ”disrespectful” mot de äldre att det inte är kul.

SVT: ”Fortsätt titta”

Twittraren SaneFool tycker att ”Under samma tak” har en rekordtråkig programidé”: ”Jag är 25. Pappa är 71. Jag bor där 2 månader varje år. No drama.”

Tråkigt är det dock inte om en frågar Aftonbladet-journalisten Fredrik Virtanen. Han roas av citat som: ”Bär din morgonrock som en päls, och din päls som en morgonrock.”

SVT:s Jan-Erik Westman går in i Twitterdebatten och försvarar ”Under samma tak”: ”SVT ska göra program för alla. Med insikter och aha-upplevelser. Olika generationer kan berika varandra. Fortsätt titta.”

Seike får nätkärlek

Mest nätkärlek tycks gå till 24-årige Seike Clowniac – en kläddesigner och bloggare som känns igen som tidigare medlem i Yohios grupp Seremedy. Numera spelar han i bandet Kerbera.

”Jag befann mig väldigt sällan i skolan så det har väl sina förklaringar.. Ta inte efter mig!” twittrar han till sitt försvar efter första avsnittet.

Och fansen är inte bara förlåtande, utan rent av hyllande.

”Sjukt roligt! Känner mig så stolt över dig, haha! Kommer helt klart fortsätta följa programmet!” twittrar Myaki Shizuka. På samma sajt kan Seike läsa att han sov som en ängel och har fina fötter.

ANNONS

Ellos erbjuder upp till 30% rabatt på flera välkända varumärken

Extern länk från Ellos SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Under samma tak

Seike Clowniac