Tvingade att repa – i panik

avJoanna Wahlsten, Martin Gustafsson

Artisterna berättar om stressen inför duetterna i sista ”Så mycket bättre”

1 av 3 | Foto: ”DET VAR VÄLDIGT IMPROVISERAT” E-Type och Tomas Ledin var ett av paren som gjorde duett ihop i ”Så mycket bättre” i går. Men deltagarna hade minimalt med tid för att förbereda sig. ”Det var ju väldigt improviserat och taget i luften med en klackspark”, säger Ledin.

Deltagarna var helt slut efter tio dagar tillsammans.

Trots det tvingades de panikrepa inför duetterna i sista avsnittet av ”Så mycket bättre” i TV4.

– Det var verkligen på uppstuds, säger Tomas Ledin till Nöjesbladet.

Deltagarna i ”Så mycket bättre” i TV4 pressades hårt av kanalen. Kamerorna följde dem från åtta på morgonen till två på natten.

Efter tio dagar tillsammans höll det på att bli för mycket.

Inför duetterna, som visades i går, tvingades till exempel Mikael Wiehe, 65, lämna inspelningarna för att samla kraft inför framförandet av ”Det här är ditt land” tillsammans med Laleh Pourkarim, 29.

– Jag var så trött den dagen att jag fick permission, jag fick lägga mig och sova två timmar på eftermiddagen. Jag gjorde ju den allra sista låten och då var klockan två på natten. Och framåt eftermiddagen kände jag att det kommer jag inte fixa. Då sa jag att ”jag måste sova lite”, säger han.

”Taget i luften”

Samtidigt fick deltagarna knappt någon tid alls att repa inför duetterna.

Tomas Ledin, 59, gjorde duetter tillsammans med E-Type och Timbuktu.

– Det är ju väldigt improviserat och taget i luften med en klackspark. Vi hade väl en kvart-tjugo minuter att repa. Så det var verkligen på uppstuds, säger han.

Även Eva Dahlgren, 51, vittnar i programmet flera gånger om stressen inför

duetten tillsammans med Laleh.

– Vi har inte hunnit repa någonting utan bara pratat igenom vad vi ska göra. Det är bara att hålla i hatten så sjunger vi, säger hon.

Mikael Wiehe blev trots stressen ändå nöjd med sina duetter.

– Vi blev uppdelade i olika duettlag. Jag var glad för jag fick sjunga med Eva Dahlgren och Laleh. Jag har inte sett resultatet men min känsla är att det funkade bra. Och innan jag visste att det skulle göras duetter i ett speciellt program så hade jag

redan föreslagit att jag ville göra olika saker med olika människor.

”Ett pressat schema”

Matilda Snöwall, exekutiv producent för ”Så mycket bättre”:

– Det är ett pressat schema för att det är svårt att över huvud taget få ihop de sju artisternas scheman under så här många dagar.

Inspelningsperioden är därför bara tio dagar, och därmed blir det ett pressat schema. Det är mycket som ska hinnas i varje program, och det blev därför stressigt när de ska repa in duetter som de inte gjort förut. Det är ju ett samarbete som växer fram

under veckan.

ARTIKELN HANDLAR OM