– Mamma vill att jag ska ha en svensk tjej

avFrida Söderlund

1 av 20
Marcus Schenkenberg Proffsspännisen Marcus Schenkenberg, 43, älskar att vädra sin torso – och har, inte helt oväntat, en enda muskelstinn charkdisk som visningsbild på Twitter.
http://twitter.com/#!/MarcusSchenkenb

Han är världens mest välbetalda manliga modell. Men nu står Marcus Schenkenberg inför sitt livs viktigaste uppdrag. – Jag har känt väldigt länge att jag vill stadga mig. Nu vill jag pricka rätt, säger han.

Marcus Schenkenberg tränar höftrullningar

Han drar ner kanten på sina träningsbyxor.

Visar överkanten på kalsongerna och skrattar.

– Kolla. Det står Schenkenberg.

Ja, det gör det minsann.

Marcus Schenkenberg, 43, har fortfarande fullt upp i livet. Efter en framgångsrik karriär som fotomodell rullar jobben fortfarande in. Skådespelare, designer, fotomodell.

Karriärmässigt är det inte mycket som saknas för Sverige-sonen.
 

Försöker pricka rätt

Men det finns en annan sak som Marcus längtar ­efter.

– Jag har känt väldigt länge att jag vill stadga mig. Alla mina kompisar är gifta och har barn sedan länge. Vissa har till och med ­hunnit skilja sig. Så jag är ganska sen, säger han.

Men det har sina anledningar.

– Jag försöker verkligen pricka rätt och göra det här en gång. Det är mitt viktigaste uppdrag i livet. Många kompisar har gått igenom en skilsmässa och det ­verkar otroligt jobbigt. Det är något jag inte vill gå ­igenom.

Han tystnar.

– Jag tycker att det är ­jobbigt att bara bryta upp med en tjej. Jag kan inte ­tänka mig hur det är att ­vara gift och ha barn och göra det. Det är något jag verkligen försöker undvika och det är en av anledningarna till att jag inte tagit det här steget än.
 

Funderar på lägenhet

Marcus har bott i New York i över 20 år. Fastän Sverige är ”hemma” är USA hans bas.

– Det är jättekul att vara tillbaka i Sverige. Jag funderar på att köpa en lägenhet här. Sedan beror det såklart på vem man slår sig ner med. Blir det en svensk tjej tillslut så är det väldigt sannolikt att vi kommer att ha en bostad här, säger han.

Och fortsätter:

– Min mamma tjatar på att jag ska hitta en vanlig, svensk tjej. Svenska tjejer är bäst. De är snygga, jordnära och normala.

I kväll står Marcus inför en ny utmaning i ”Let’s dance” då han ska dansa en förförisk samba med danspartnern Maria Bild.
 

Hatade sitt utseende

– Marcus är väldigt kritisk. Väldigt hård mot sig själv. Man kan tro att Marcus tänker att ”det här kommer jag fixa, det är bara att se sexig ut”, men så är det inte. Han är inte sån, säger Maria.

Att vara ansedd som en av världens snyggaste män är inget som Marcus Schenken­berg lägger ­någon större vikt vid.

– Jag tänker inte så. Jag är inte fåfäng och hatade allt med mitt utseende när jag var liten. Jag tyckte att jag var för smal och lång. Nu vill jag verkligen lära mig att dansa på riktigt. Det är därför jag är här, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM