Här är årets deltagare i ”Ung & Bortskämd”

TV

Kilian, 20: ”Jag kunde inte sätta på en tvättmaskin”

1 av 8 | Foto: Kilian Karlsson, 20, Åkersberga Kilian trivs bäst i sällskap med tjejer och älskar när andra är avundsjuka på honom. Om han skulle vara ett djur, skulle han vara en Chihuahua.

Han sökte till ”Ung & Bortskämd”, men var för ung.

I den nya säsongen är Kilian en av deltagarna i huset.

– Det var som att träffa sig själv gånger sju, säger han till Nöjesbladet.

Foto: Kilian Karlsson är en av deltagarna i ”Ung & Bortskämd”.

Åtta bortskämda ungdomar instängda i ett hus. Det var idén för SVT:s ”Ung och bortskämd” som sändes 2010. Tv-publiken rasade men programmet lockade miljonpublik. Den 28 augusti kommer det tillbaka med åtta nya deltagare som ska utföra olika uppdrag och undvika att bli utröstade av sina egna föräldrar.

En av dem är Kilian Karlsson, 20, från Stockholm. Han sökte till programmet redan inför första säsongen men ratades för att han var för ung. Inför den nya säsongen ringde SVT upp och bad honom vara med.

– I början i huset var det som att träffa sig själv gånger sju, jag tänkte "herregud vad är det här för människor". Men sedan kom man överens med de flesta.

Hur var tiden i huset?

– Det var blandade känslor. För det mesta var det kul men man fick känna på hur det var att vara vuxen. Det var inte så enkelt.

Hur känns det att föräldrarna sitter och tittar på er i programmet?

– Man kände sig låst och underdrev sig själv för att man visste att de skulle titta på det. Då var man tvungen att sköta sig. Det var jobbigt, för man ville ju ändå ha roligt.

Jobbar på skönhetsklinik

Sedan programmet spelades in har Kilian flyttat hemifrån, ihop med en kompis i en lägenhet på Kungsholmen i Stockholm. Han har blivit lite duktigare på att sköta hushållssysslorna.

– Jag kunde inte sätta på en tvättmaskin innan, det har jag lärt mig. Efter programmet har jag börjat jobba på en skönhetsklinik, det är kul, det är det jag är intresserad av, säger han.

Lagar du mat själv?

– Jag kan laga omelett, men jag är inte jätteduktig på att laga mat. Jag har ingen micro så jag äter mest på restaurang.

Har du ingen spis?

– Jo, vi har värsta spisen. Man kan typ laga mat till 20 personer, men den kommer inte så mycket till användning.