Bröt ihop när hon fick träffa barnen

TV

Sandra i tårar i ”Sveriges mästerkock”

1 av 5

Först glömde hon de två viktigaste ingredienserna.

Sedan brast Sandra Mastio ut i tårar vid åsynen av sin familj i veckans avsnitt av ”Sveriges mästerkock”.

– De fanns ju i tankarna, men det blev helt fel i hjärnan när de kom in, säger hon.

Sandra Mastio, 35, kastades mellan panik och kärleksbombning i onsdagens avsnitt av ”Sveriges mästerkock”. Det började med upptäckten att hon glömt de två viktigaste ingredienserna till sin mangosalsa; mango och avokado. Men hon räddades av deltagaren Ludvig Brydolf, 23.

– Ludvig saved my ass. Cool som han alltid är så plockade han åt sig grejorna jag behövde. Han räddade verkligen mig, det var så sjukt snällt av honom. Jag är fortfarande helt impad, säger hon till Nöjesbladet.

Efter paniken väntade nästa hinder på vägen när det avslöjades att deltagarnas närmaste skulle komma på besök och provsmaka maten. När Sandra får se sina barn börjar tårarna rinna direkt.

– Så fort de kastar in ungar i köket så brister det ju för mig. De fanns redan i tankarna eftersom vi skulle laga mat till dem och jag hade fotot på dem framför mig, men sedan gick man in i tävlingsmode. Det blev lite snurrigt där, säger hon.

Barnen pratade hela tiden

Men att familjen var på plats uppe på läktaren visade sig inte enbart vara av godo, berättar Sandra.

– Mina barn pratade med mig hela tiden. ”Spara mango, använd inte all mango. Mamma jag vill ha avokado.” Så jag fick säga att ”– Nu måste mamma jobba kära barn, nu får ni vara tysta”. När man är i tävlingen så är man så otroligt fokuserad. Det var svårt att balansera det man gjorde och ta hänsyn till familjen, säger hon.

Ludvig klarade sig kvar

Sandra fick lovord av juryn och klarade sig undan elimineringen, medan Ludvig som varit hennes räddande ängel fick problem eftersom han kokat raviolin med såsen i stället för i saltat vatten. Men till slut klarade han sig kvar i tävlingen efter att ha imponerat med sin korvstoppning.

– Det var skönt att ingen av oss åkte ut. Jag hade inte velat att han gjorde något sånt för min skull på sin egen bekostnad. Det var otroligt snällt och osjälviskt av honom, säger Sandra Mastio.

Anna Barkman Messeter var den första från topp fem som fick lämna tävlingen efter att juryn bedömt hennes korv som ”för söt”.

ARTIKELN HANDLAR OM