Storfavoriten Jon Henrik sjuk – tvingad uppsöka läkare

Brottas med feber – tvingades ställa in intervju

avAndreas Hansson, Benjamin Andrée

I fredags fick han säsongens första 10 poängare och stående ovationer av publiken.

Denna vecka har ”Let’s dance”-favoriten Jon Henrik drabbats av feber.

– Han har fått åka i väg och träffa läkare under dagen, säger TV4:s pressansvariga, Amanda Hjärtmyr.

Jon Henrik Fjällgren superhyllades av både jury och publik efter att ha dansat en nästan felfri salsa i förra veckans Let’s Dance. Så pass bra att jurymedlemmen Cecilia Lazar gav Jon Henrik och hans danspartner Katja Luján Engelholm säsongens första 10 poängare.

Feber och hosta

Under onsdagsförmiddagen skulle han ha träffat Nöjesbladet för en intervju men ställde in bara minuter före. Han lyckades sedan genomföra repet

– Jon Henrik har fått åka i väg och besöka läkare här under förmiddagen. Han genomförde repet försiktigt och efter det valde han att åka och besöka läkare, säger TV4:s pressansvariga Amanda Hjärtmyr.

Enligt henne var han var märkbart hängig och drogs med hosta.

Oro inför fredag

Feberkollapsen har skapat oro kring artistens medverkan i tävlingen på fredag, men enligt Amanda Hjärtmyr är planen att allt ska gå som planerat, målet är därför att han får vila så mycket som möjligt inför fredag kväll.

– Ja, planen är att han kan tävla på fredag, säger hon.

Jon Henrik Fjällgren är inte den enda av årets deltagare som drabbats av bakslag i form av sjukdom. Även Gustaf Hammarsten, Therese Alshammar, Margaux Dietz och Viktor Frisk har varit drabbade av feber och förkylningar under säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM