Spelade in i en timme – per ny låt

TV

Kevin Walker: Det gick snabbt

1 av 5 | Foto: Kevin har klivit in i studion.

En timme per låt. Mer tid än så fick inte Kevin Walker när hans debutalbum spelades in i helgen.

– Det gick snabbt, säger han.

Stressen har varit total för “Idol”-vinnaren Kevin Walker. Från finalen i fredags, vidare mot efterfesten på kvällen och sedan upp i ottan för att påbörja inspelningen av sitt första album.

– Jag kom väl hem halv sju på lördag morgon, och sedan gick jag upp klockan åtta. Så jag sov en och en halv timme, säger han.

Åtta låtar

När Kevin Walker väl vaknat fortsatte det ursinniga tempot. Albumet ”Belong”, som släpps på fredag, spelades in i rekordfart.

– Det gick snabbt. Jag tror vi snittade en timme per låt, under lördagen i alla fall. Jag spelade in fyra låtar på lördagen och fyra på söndagen. Vinnarlåten hade vi ju spelat in tidigare, samma sak med “Dreaming” och “Pride”.

Kevin Walker berättar att inspelningstempot inte var helt optimalt.

– Jag är perfektionist, en nördegenskap. Och det märktes i studion. “Vi har det Kevin!”, sa producenterna. “Vi kör tre till!” sa jag då. De var snälla, de gjorde det för min skull, säger han.

”Mycket material”

Några egenkomponerade låtar blir det dock inte på debutskivan, trots att Kevin Walker hoppats på att få med i alla fall någon enstaka.

– Jag har jättemycket material som jag hoppas få ut. Men vi diskuterade, och det känns jättebra att det blir de låtar som jag är känd för från “Idol”. Sedan hoppas jag få komma med mina egna grejor vid ett senare tillfälle.

Så snart skivan är släppt ger sig Kevin Walker ut på signeringsturné.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol