”Jag får lätt utbrott”

Av: Ylva Niklasson

Publicerad:
Uppdaterad:

Gardell talar ut om sitt hetsiga humör

1 av 4 | Foto: Foto: BJÖRN LINDAHL
” I stället för att springa ifrån slottet och aldrig mer prata med Staffan när jag gjort bort mig försökte jag omedelbart lösa konflikten”, säger Jonas Gardell om bråket med Staffan Scheja.

Storbråket i ”Stjärnorna på slottet” utmynnade i en stark vänskap mellan Staffan Scheja och Jonas Gardell.

– Jag tror att den urladdningen var viktig för oss, säger Gardell.

För Nöjesbladet berättar han öppenhjärtigt om sitt heta temperament.

I samma stund som Jonas Gardell hade skällt ut Staffan Scheja i gårdagens ”Stjärnorna på slottet” ångrade han sig. Det är inte första gången som Jonas exploderar och sedan ångrar sig och får ta konsekvenserna av en konflikt.

– Jag är lite italiensk, eller som jag brukar säga: jag är en Kalle Anka-typ. Jag börjar kvacka högt, hoppar upp och ner och fjädrarna ryker när jag blir arg – och det är inte säkert att omvärlden förstår.

– Det är inte det jag är stoltast över med mig själv, men alldeles snart är jag en snäll Kalle Anka igen, förklarar han för Nöjesbladet.

Inte konflikträdd

Varför är du sådan?

– Jag kommer ifrån en familj där vi skrattar stort, gråter lätt, smäller i dörrar och sedan är vi glada och vänner igen. Jag är väldigt snabb på att få utbrott, och lika snabb att försöka rätta till dem. Jag är inte rädd för konflikter.

Hur tänkte du efter bråket med Staffan Scheja?

– I stället för att springa ifrån slottet och aldrig mer prata med Staffan när jag gjort bort mig försökte jag omedelbart lösa konflikten. På samma gång som jag tycker att jag borde ha skött det snyggare – jag är inte stolt över utbrottet – så tycker jag inte att det är slutet på världen.

Vad kände du efter ni hade talat ut?

– När vi kramas efteråt så är det oerhört uppriktigt, det är inget spel för galleriet. Och vi har blivit vänner på riktigt efter slottet. Jag tror inte att vi hade blivit det om inte vi hade fått den urladdningen då.

Hur är er relation i dag?

– Jag och Staffan har blivit de bästa vännerna och har umgåtts tillsammans med våra familjer flera gånger efter det.

Hur blev relationen med de andra stjärnorna efter bråket?

– Jag pratade med Christina samma dag för att hon inte skulle vara rädd. Det var ju ett problem på slottet att Christina är extremt konflikträdd och vill att alla alltid ska vara trevliga.

”Jag tar inte skit”

– Jag pratade även med Loffe, men inte med Kjerstin – hon är en sådan krutkärring så jag trodde inte det behövdes. Det var dumt har jag förstått senare, jag borde ha pratat med henne också.

Vilket sätt är bäst att hantera konflikter på tycker du?

– Jag vet inte vad som är bäst, mitt sätt eller det konflikträdda sättet. Jag kan förstå om man kan tycka illa om den sidan hos mig.

– Jag tar inte skit. Jag ryter ifrån, men sedan får jag också ta ansvar och be om ursäkt. Jag påstår inte att jag har rätt bara för att jag skriker, men inte att jag har fel heller.

Vad var jobbigast med Scheja-bråket?

– Jag har varit så orolig i efterhand att det här skulle ta för mycket fokus från Staffan, som är en jättespännande pianist. Men det tänkte jag inte på då, då tänkte jag inte så strategiskt.

Publicerad: