”Robinson”-deltagaren attackerades i djungeln

avTorbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Marielle Sandgren går till psykolog efter Sjuan-inspelningen

1 av 4

Hon överfölls av okända män i djungeln mitt under Robinson-inspelningen.

Fyra månader senare lider Marielle Sandgren, 30, av posttraumatisk stress och går till psykolog.

– Jag kände att det inte var en jävel som brydde sig, de informerade inte ens alla i produktionen om vad som hade hänt, säger hon.

I ”Robinson: Love edition” på Sjuan fick Marielle Sandgren lämna ön för att fortsätta tävlingen i TV4 play-programmet ”Edens lustgård” på en annan del av Robinson-ön.

Men det som hände däremellan fick tittarna inte se.

Mitt i natten skulle Marielle Sandgren forslas i en jeep genom djungeln. Plötsligt hoppar två män fram framför bilen.

– De skriker och börjar banka och slå på bilen och rutorna och de klättrade upp på flaket, säger Marielle.

”Var livrädd”

En av männen sliter upp dörren där Marielle sitter och försöker kravla över henne in i bilen, men hon lyckas få ur honom ur fordonet.

– Jag var livrädd. Jag tänkte bara att nu skjuter de oss. Nu dör jag i en djungel i Kambodja, säger Marielle.

Till slut kommer en person från tv-produktionens hotellanläggning till undsättning. Han sliter av en av männen från bilen och bilföraren trampar på gasen och kör därifrån.

Då får Marielle beskedet att hon ska sova ensam i ett tält den natten.

– Sen blev det bara värre. Jag kunde inte sova. Jag såg hela tiden till att ha yxan eller macheten intill mig. Jag började misstro alla de andra deltagarna. Jag vågade inte lita på produktionen. Ingenting.

Får psykologhjälp

Inte förrän efter inspelningen tog ansvariga för produktionen kontakt med henne. Då hade hon gång på gång drabbats av panikattacker och börjat gråta på hotellanläggningen.

– Jag fick träffa produktionens kurator två tre gånger, men till slut sa hon till mig att hon inte kunde hjälpa mig, att jag behövde professionell hjälp så hon såg till att jag fick träffa en psykolog i stället, säger Marielle Sandgren.

Hon lider nu av posttraumatisk stress och ännu fyra månader efter att hon kom hem från inspelningen har hon sömnproblem.

Hon får fortfarande psykologhjälp som bekostas av tv-produktionens försäkringsbolag.

Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4-gruppen, menar att kanalen vidtog åtgärder så snart situationens allvar blev klar för dem.

– Så fort informationen nådde mig om hur dåligt hon mådde flög vi med helikopter in för att prata med henne. Vårt budskap till henne var att det var viktigt att hon skulle träffa någon och prata om det när hon kom hem. Vi är måna om att ta hand om våra deltagare. Ingen ska fara illa på våra produktioner, säger han till Nöjesbladet.

”Robinson love edition” sänds tis-tors på Sjuan kl 21.00

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

TV4

Kambodja

Robinson